Skvělé RECEPTY na domácí marmeládu. Pochutnáte si a doplní vám vitaminy

Chuť domácí marmelády nelze s kupovanou porovnat. Běžte na Dožínky
 

Domácí marmelády jsou napěchované vitaminy a neobsahují žádné konzervanty, příprava navíc nezabere déle než třicet minut.

Chladná rána ještě nepolevila, naše tělo si tedy žádá větší množství vitaminů, aby nás neskolila kdejaká jarní chřipka. Proč si tedy nepolechtat chuťové buňky pravou domácí marmeládou z čerstvého ovoce, která je vitaminy napěchovaná? Vyzkoušeli jsme pro vás zdravé a chutné recepty, ani jeden vám nezabere více jak třicet minut.

Vitamin C doplní marmeláda z kiwi

Na marmeládu z kiwi budete potřebovat:

500 gramů oloupaných kiwi

2 banány

500 gramů želírovacího cukru

Kiwi rozmixujte společně s banány, dokud se nezbavíte všech hrudek, směs musí být krásně hladká. Banány přidáváme díky jejich sladké chuti, abychom se vyhnuli přidávání většímu množství cukru. Do hrnce nalijte rozmixované ovoce a přidejte želírovací cukru. Vařte patnáct minut na mírném ohni.

Brusinkovým mlsáním proti zánětu močových cest 

Udělejte si vlastní zásoby vitamínů a ještě si pochutnejte

Na tento recept si připravte:

500 gramů sušených brusinek

1 kilogram oloupaných jablek

700 gramů želírovacího cukru

Postup je prakticky stejný jako u předchozího receptu. Nechte si padesát gramů brusinek stranou, které nasekejte na menší kousky. Ostatní brusinky rozmixujte s jablky a s želírovacím cukrem vařte deset minut. Poté přidejte zbytek nasekaných brusinek a za stálého míchání na mírném ohni povařte dalších deset minut.

Doporučujeme: RECEPT: Upečte si domácí bylinkový chléb

Exotiku do kuchyně vnese ananasová marmeláda

Na tento recept je potřeba:

1 kilogram ananasu

800 gramů želírovacího cukru

Ananas pečlivě zbavte kůry a nakrájejte na malé kousky. Tyčovým mixérem rozmixujte a společně s želírovacím cukrem vařte patnáct minut. Ananas navíc podporuje správnou funkci metabolismu.

Čtěte také: Okurková limonáda osvěží a detoxikuje tělo

Marmeládu si namažte třeba na doma upečený chléb

 

Jahodová marmeláda nesmí ve spíži chybět

Potřebujeme:

500 gramů čerstvých jahod

4 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy

500 gramů želírovacího cukru

Na začátku odeberte pár jahod, které nakrájejte na malé kousky, ty přidáte až jako poslední ingredienci, abyste v marmeládě měli do čeho kousnout. Zbytek jahod rozmixujte a dejte společně s citrónovou šťávou do hrnce. Přisypte želírovací cukr a nechte povařit. Po pěti minutách přidejte kousky jahod a vařte dalších deset minut. Ještě za tepla přelijte marmeládu do zavařovacích sklenic.