Býci na D8 ohrozili provoz, policisté je zastřelili

Ohrozili zdraví a životy lidí
 

Od tři čtvrtě na dvanáct běhali býci po dálnici D8, ohrozili provoz a způsobili minimálně jednu dopravní nehodu, policie musela přistoupit k odstřelu zvířat. 

Pravděpodobně utekli odněkud z ohrady, první zmínku o výskytu na dálnici D8 měli policisté ve tři čtvrtě na dvanáct, ihned situaci začali řešit spolu s dalšími složkami IZS. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, docházelo k ohrožování řidičů v souvislosti s pohybem býků.

O (ne)konzumaci masa si můžete přečíst v článku Kolegyně Šárky Turčekové. Jak jste na tom s masem vy? Tereza Vandrovcová: Konzumace masa je otázkou neinformovanosti

„Došlo díky nim k minimálně jedné dopravní nehodě, následně bylo rozhodnuto, že býci budou na tělese dálnice, přibližně na 19. kilometru, zastřeleni. To patří k právům rozhodnutí policisty, pokud zvíře ohrožuje zdraví nebo životy osob," říká Jakub Vinčálek, mluvčí Středočeské policie. Aktuálně je obnoven provoz ve směru na Prahu, ve směru na Ústí to potom jede částečně jedním jízdním pruhem. Majitele zvířat policie zatím nezná.