Počasí příštích dní? Déšť, slunce i bouřky

V pátek se teploty vyšplhají až na 32 stupňů
 

Ve středu se o slovo přihlásil déšť, po zbytek týdne a o víkendu se ale můžeme těšit na letní počasí. V pondělí potom přijdou i první bouřky.
 

Ve čtvrtek očekáváme ještě polojasnou oblohu, zpočátku se slabým deštěm nebo přeháňkami. Odpoledne mohou ojediněle přijít i bouřky a co teploty? Přes den naměříme 15 až 19, v noci potom 9 až 5 stupňů.
 
Další dny to bude slibnější. Už v pátek se můžeme těšit na jasno až polojasno, stejně jako celý nadcházející víkend. Všechny tři dny nás potěší i teplotně, rtuť teploměru ukáže v průměru na 20 stupňů Celsia. Počítat musíme ale i s přeháňkami, a to při přechodně zvětšené oblačnosti.
 
V pondělí pozor! Obloha hlásí polojasno, přechodně oblačno a místy přeháňky. Ojediněle se ale mohou objevit i bouřky. Pondělí, jako již tradičně, bude i tentokrát nejteplejším dnem týdne, naměříme 18 až 22 stupňů.
 

Měsíc duben byl srážkově průměrný, až lehce nadrůměrný, v květnu by to mělo vypadat podobně, alespoň podle prognózy Českého hydrometeorologického ústavu. Teplotně by měl květen zůstat také na průměru, žádné tropy zatím tedy neočekáváme.