Expresní doprava na letiště pojede každých 10 minut

Cestování na letiště je rychlejší
 

Stejně jako loni budou mít cestující možnost dopravit se na letiště Václava Havla expresní autobusovou linkou v rekordním čase. Znamená to, že z Hlavního nádraží bude vyjíždět autobus každých 15 minut místo obvyklé půl hodiny. Od června se pak interval zkrátí dokonce na minut deset.

České dráhy tak navazují na model, který se jim osvědčil v loňském roce. Nasazení dvanácti autobusů navíc totiž znamená výrazné navýšení tržeb. Letištní AE expres přinesl do kasičky tři milony, což není úplně zanedbatelná částka. "Údaje za první čtvrtletí letošního roku nám dávají naději, že o cestování bude ještě větší zájem," usmívá se ředitel ROPID Petr Tomčík. I když je cena základní jízdenky 60 korun, cestujícím to evidentně nevadí, když si tím připlatí za rychlost a vyšší komfort.

Během května se interval čekání na linku sníží z půl hodiny na patnáct minut. Od června pak budou autobusy jezdit ještě o pět minut častěji. "Než bude letiště napojeno na kolejovou dopravu, je tento způsob potřebným pomocníkem zejména pro cestující, kteří pokračují do jiných částí republiky," uzavřel Tomčík.

Letiště V. Havla se v průzkumu kvality služeb dělí o druhou příčku s letišti v Dublinu, Curychu a na Maltě. Více se dozvíte v článku Letiště V. Havla je druhé v Evropě v kvalitě služeb.