Sebeobrana - v Praze 8 zdarma

Kurzy probíhají dvakrát týdně zdarma
 

Praha 8 začala s kurzy sebeobrany již na podzim, teď je rozjíždí hned dvakrát týdně a zadarmo, přijít můžete buď na ZŠ U Školské zahrady, nebo do DDM Dolákova.

Podobné kurzy probíhaly v Praze 8 již v minulosti, na těch se ale pouze cvičilo a řešily jednotlivé údery, což není záležitostí pár hodin, ale dlouhodobější práce. Nové kurzy berou celou záležitost komplexně a do důsledků. Včetně nejrůznějších bezpečnostních postupů a právních norem.

„Hlavním cílem je projít si s účastníky varianty rizikových situací, vyzkoušet si je v praxi, ukázat postupy, jak se zachovat v nebezpečné situaci. Dále je kurz doplněn o základy první pomoci a metody obrany,“ říká manažer projektu Daniel Průša.

Kam ještě můžete vyrazit na bojové sporty? Co třeba do Hloubětína? Sebeobrana nebo judo? První týden zdarma

Lekce trvá šedesát minut a navštívit ji můžete dvakrát týdně. V pondělí od 19 hodin v DDM Dolákova a ve čtvrtek od 15.30 na ZŠ U Školské zahrady. Akce probíhá ve spolupráci s Městskou částí Paha 8 a pod její záštitou, konkrétně pod patronátem zastupitele Zdeňka Nagovského.

Klade si za cíl projít si s účastníky varianty rizikových situací a vyzkoušet je v praxi, ukázat postupy toho, jak se v dané situaci zachovat, obsahuje základní metody sebeobrany a základní první pomoci, ale neopomíná ani psychologii a právní minimum. „Na projektu spolupracujeme s mým otcem, zkušeným trenérem a bývalým vojákem z povolání i se zkušenými lektory, kteří znají problematiku bezpečnosti z praxe. První realizace vznikla na podzimu 2015,“ dodává Průša.

Klíčová slova: