Kolo Gábiny Soukalové vydraženo, IKEM získal sto tisíc

Na celokarbonovém kole Gabriela Soukalová v létě trénovala
 

Muž, kterému dříve v IKEMu zachránili život, nyní sám pomohl a přihodil nejvyšší částku 100 500 Kč. Získal za to kolo Gabriely Soukalové s originální grafikou a autentickým podpisem.

Suma byla předána Českému registru dárců krvetvorných buněk IKEM na Galavečeru českého biatlonu v Hudebním divadle Karlín při vyhlášení ankety o nejlepšího biatlonistu sezony 2015/2016 ve středu 11. května.

O dražbě jsme psali: Vydražte kolo Gábiny Soukalové a pomozte dárcovství kostní dřeně

„Peníze použijeme na úhradu nákladů spojených s testováním nových dárců - jejich vstupní vyšetření totiž není hrazeno žádnou zdravotní pojišťovnou a registr musí tyto náklady hradit z vlastních zdrojů nebo ze sponzorských darů. Velmi si této pomoci vážíme a zároveň chceme poděkovat také Českému svazu biatlonu - v čele s předsedou Jiřím Hamzou a šéftrenérem biatlonové reprezentace Onřejem Rybářem - za skvělou spolupráci, tuto příležitost a především dlouhodobou a intenzivní podporu dárcovství kostní dřeně,” říká Bc. Gabriela Hošková, koordinátorka Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM.

Informace o možnostech darování kostní dřeně najdete na stránce www.darujzivot.cz

„Mám radost, že v Superioru měli takový nápad a dotáhli ho až do realizace. Většinu svých žlutých startovních čísel už jsem věnovala na různé charitativní projekty a dražby. Jsem nyní v pozici, že mohu pomoci lidem, kteří třeba neměli tolik štěstí jako my,“ říká Gabriela Soukalová.

Firma Superior také daruje čtyři dětská jízdní kola neziskovému sdružení DONOR při Fakultní nemocnici Motol, které organizuje rekondiční pobyty pro děti po transplantaci kostní dřeně. 

Mimochodem, chcete znát názor nejlepší české biatlonistky na současného prezidenta?

Klíčová slova: