Vánoce a sníh přišly včera na Prosek

Na Proseku byly ve čtvrtek Vánoce
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Zimní scenérie, včetně kreseb ledových květů, mohli diváci zhlédnout na kostele sv. Václava na Proseku. Multimediální umělkyně Zdeňka Čechová trénovala slavnostní atmosféru na Vánoce.

Podařený videomapping proběhl ve čtvrtek 12. května na pražském Proseku. Na zdejší kostel sv. Václava promítala v předpremiéře Zdeňka Čechová. Projekce trvala přibližně pět minut a návštěvníkům se líbila. Šlo o zkoušku toho, co proběhne na Vánoce. Začátek projekce byl ohlášen mezi 21. a 22. hodinou. Synchronizace s budovou trvala poměrně dlouho, a tak se začalo promítat až v půl deváté, samotný videomapping trval přibližně pět minut a po něm začalo pršet.

Autorka Zdeňka Čechová měla podporu jak městské části Praha 9, tak od ČVUT, zdejší studenti spolupracovali na technické stránce věci, jednalo se o studenty z fakulty elektrotechnické a fakulty informačních technologií. Projekt byl provázen hudbou současného hudebního skladatele Miroslava Vobořila. V premiéře si videomapping budete moci vychutnat na Vánoce.

Umělkyně navazuje na úspěšné realizace projektů, které vytvořila pro Zpívající fontánu v Mariánských Lázních, pro Křižíkovu fontánu v Praze a na audiovizuální projekce „Betlémská odysea-videomapping,“ ta vznikla pro Betlémskou kapli v Praze.