Bleskový zásah hasičů v Černošicích. Požár uhasili za pár minut

Hasiči zůstávali na místě i po zlikvidování požáru
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Velmi rychlý zásah se dnes v časných dopoledních hodinách povedl hasičům z Černošic-Mokropsů. K požáru rodinného domu v Riegrově ulici se dostali během několika minut a díky tomu zabránili rozšíření plamenů na celý objekt. 

Ani samotný zásah netrval dlouho. Podle hasičů bylo důvodem hladkého průběhu zejména včasné ohlášení celé události. Na místě bylo zjištěno, že šlo o požár elektroinstalace. Na likvidaci požáru byly použity dva sněhové hasicí přístroje. Během akce nebyl nikdo zraněn. Doprava kolem místa požáru nebyla nijak omezena.

O tom, jak byla rychlost zásahu důležitá, svědčí i fakt, že v podobných případech se nezřídka stává, že takto zasažené domy mohou kompletně lehnout popelem. Případně se může požár rozšířit i na okolní stavby.   

Podobné štěstí jako majitel domu v Černošicích neměli v Chrášťanech na Benešovsku. I tam byla jako jedna z možných příčin vedena závada na instalaci. Škoda byla přes milion korun.  

Velkou škodu zase způsobil požár, který museli hasiči hasit na konci dubna. V rodinném domě tam zřejmě shořelo větší množství peněz.