Smůla kolo nedožene. A FunRide hlásí rekord

Některé úseky trati jsou doslova o ústa
 

Den po pátku třináctého a ještě navíc třináctý ročník. Cyklistický závod FunRide tak nemohl mít letos jiné motto než "Smůla kolo nedožene". Milovníci kol naštěstí nejsou žádní strašpytlové a na startu se jich tak sešel rekordní počet - 132 nadšených sportovců. 

Start a cíl závodu byl v Černošicích u basketbalového hřiště. Dětské kategorie jely na vzdálenosti od 200 metrů do 4 kilometrů. Hlavní závod juniorů a dospělých se počítal na tři sedmikilometrová kola. Myslelo se i na nejmenší děti, které si ještě netroufnou sednout na kola. Pro ně je ideální padesátimetrová trať na odrážedlech.

Je zřejmé, že na věk se zde opravdu nehledí. "Vznikla nám tu už pěkná FunRide komunita, což je vlastně cíl celé akce. Znamená to, že spousta závodníků se pravidelně vrací. Dá se tedy říct, že jde o každoroční setkání dobrých známých, ke kterým se přidávají další a další," usmíval se spokojeně organizátor akce Jan Novák.

Jak už to při podobných závodech bývá, nejde o heroické sportovní výkony na úrovni profesionálů. Důležitější je zábava, seznámení a radost z pohybu. "Jsem spokojený. Na startu se sešlo 132 lidí, což je o dvanáct víc než loni. Někdo se mohl nechat odradit předpovědí počasí, ale i to nakonec vyšlo parádně. Takže už se těšíme na příští rok. Určitě nás zase bude více," dodal Novák. A kdyby vám FunRide náhodou k seznámení nestačil, žádný problém. Partnera si můžete najít ve speciální cyklo seznamce.