Postrachem silnic jsou zfetovaní řidiči, policie se nestačí divit

Policisté na Dobříšsku se stále častěji přesvědčují o tom, že přibývá šoférů pod vlivem drog.
 

Nejen opilý řidič může být veselým vrahem. Policisté na Dobříšsku se stále častěji přesvědčují o tom, že přibývá šoférů pod vlivem drog. Nejčastějším prohřeškem je marihuana. Právě její požití se stalo osudným hned čtyřem mužům. 

Ne, opravdu nešlo o žádný plánovaný zátah. Policisté se při běžných silničních kontrolách nestačili divit. Jako první se v jejich péči ocitl jedenatřicetiletý řidič v Obořišti. Dále si posvítili na třiatřicetiletého motoristu v Pražské Ulici v Dobříši. Jen o pár hodin později jel přes mírové náměstí další, tentokrát devětadvacetiletý zfetovaný řidič. Vše zakončil třiačtyřicetiletý chlapík uhánějící po dálnici v katastru obce Voznice.

Všichni do jednoho byli pod vlivem marihuany, jakoby se někde v okolí konal dýchánek milovníků omamných látek. Všem výtečníkům nyní hrozí pokuta až do výše dvacet tisíc korun. Problém ale začíná být daleko větší, než se mohlo ještě před pár lety zdát. Počet přistižených řidičů s drogou v krvi totiž povážlivě roste. A to se ještě na marihuanu dávají množstevní slevy.

Policisté tak slibují ještě častější kontroly. Budou však mít honičku nejen, co se týká zastánců dlouhého kouře. Kriminalita v regionu je totiž celkem vážným problémem, zejména co se týká právě drog a také mravnostních deliktů. Chtělo by to víc zásahů tak, jak se to povedlo před časem na Berounsku.

 

Klíčová slova: