Nehoda na Pražském okruhu blokuje dopravu! A ještě dlouho bude

Na Pražském okruhu havaroval kamion. Nehoda zkomplikovala dopravu.
 

Dnes ráno na Pražském okruhu havaroval kamion převážející ovoce a zeleninu. Nájezd z Vestecké spojky se tak proměnil v hromadné parkoviště, provoz byl možný pouze jedním pruhem. Navíc to vypadá, že situace se v dohledné době nezlepší.

Náklaďák prorazil svodidla v úseku zhruba třiceti metrů, následně se převrátil na bok a jeho řidič zůstal ve voze zaklíněný. Záchranářům se ho podařilo dostat z kabiny během několika minut, šedesátiletý muž byl následně převezen do motolské nemocnice s pohmožděninami na několika částech těla a tržnou ránou na hlavě.

Kdo by si však myslel, že to tím končí a provoz bude opět uveden do původního stavu, byl zklamán. "Byla zahájena překládka nákladu, což bude trvat minimálně dvě hodiny. Ale spíš ještě o něco déle," potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk. Zároveň dodal, že příčina nehody zatím ještě není známa.

Podle prvních informací to ale vypadá, že řidič jel rychleji, než je v daném úseku dovoleno. Provedená orientační dechová zkouška nepotvrdila u řidiče přítomnost alkoholu. Na jednu stranu je každá nehoda komplikací, na druhou stranu se však dá mluvit i o štěstí v neštěstí. Ovoce a zelenina nejsou ani zdaleka tak nebezpečným nákladem jako například nafta, která unikala po této nehodě

 

Klíčová slova: