Hledači našli munici v Odolené Vodě, často ji donesou až na policejní služebnu

Většinou se jedná o starou munici
 

Nevybuchlou munici našli dva "hledači pokladů" v Odolené Vodě. Na místo přivolali pyrotechniky, ne jako někteří, kteří jsou schopni munici přinést na policejní služebnu.

V neděli podvečer přijali policisté důležité oznámení o nášlapné mině v obci Odolena Voda poblíž ulice Vodolská.

Po příjezdu našli policisté děvětadvacetiletého muže a jeho kamaráda, takzvané hledače! Ti hledali pomocí detektoru kovu v  Odolené Vodě a přilehlém lese poklady ukryté v půdě. Krátce před devatenáctou večerní detektorem našli místo, kde bylo něco ukrytého. "Jsou to běžné nálezy, opakuje se to každou chvíli, že hledači něco najdou, ale alespoň zavolali pyrotechniky a nenesli nám to na stanici, to je to nejhorší, co mohou udělat. Velmi často se stává, že i přes neustálé upozorňování nám lidé nosí igelitky, například s granáty, na služebny," říká Eva Kropáčová, tisková mluvčí Prahy-východ

Po odkrytí půdy a vykopání jámy o velikosti 30 x 30 cm našli předmět připomínající nášlapnou minu, který vyndali na trávník a více s ním už nehýbali. Po příjezdu na místo policisté oba muže vykázali z místa do bezpečného prostoru a na místo přivolali pyrotechnika.

Policejní pyrotechnik po kontrole předmětu zjistil, že se jedná o předmět připomínající dříve používanou munici a není bezprostředně nebezpečný. Pyrotechnik munici zneškodnil na místě a předmět odvezl k dalšímu zkoumání.

Policisté v souvislosti s tímto nálezem opakovaně varují občany, aby v případě nálezu podezřelého předmětu připomínající munici okamžitě volali Policii ČR a v žádném případě s ním nemanipulovali.
Klíčová slova: