Miloš Petera povede dál středočeské sociální demokraty

Miloš Petera bude předsedou středočeské ČSSD i následující dva roky
 

Další dvouleté volební období ve funkci předsedy krajského výkonného výboru ČSSD má před sebou hejtman Miloš Petera. Získal podporu 76 procent delegátů.

Hejtman Miloš Petera byl znovuzvolen předsedou krajského výkonného výboru ČSSD. Krajská konference proběhla 19. května v prostorách Poslanecké sněmovny. Předsedu volí členové krajské konference, ve které zastupují okresní výbory podle počtu členů v poměru 1:30. "Bylo vydáno 101 volebních lístků, 3 neplatné a 77 pro pana Peteru, takže získal podporu 76 procent hlasujících," sdělila tajemnice OVV ČSSD Nymburk Jana Holasová.

„Jsem samozřejmě potěšen a děkuji všem, kteří mi dali důvěru. Příští týden se poprvé sejde volební výbor a začneme společně pracovat na přípravě voleb a volební strategie,“ uvedl Miloš Petera. Volby do krajských zastupitelstev se uskuteční 7. a 8. října 2016.

Miloš Petera se narodil 14. března 1958 v Hradci Králové. Vystudoval vodohospodářství na VŠCHT v Pardubicích. Dva roky byl členem KSČ. V letech 1983 až 1997 pracoval na nymburském cukrovaru. Od roku 2010 byl jedno volební období starostou Nymburka. Od roku 1997 vede firmu Vodovody a kanalizace Nymburk, a. s.  V roce 2011 se stal předsedou dozorčí rady Oblastní nemocnice Mladá Boleslav. Předsedou ČSSD Středočeského kraje je od roku 2012. Je ženatý a má dvě děti. 

Klíčová slova: