Meteorologové varují: Střední Čechy zasáhnou v pondělí silné bouřky

Bouřky a místy i kroupy přijdou od západu
 

Hydrometeorologická služba vydala výstrahu před silnými bouřkami, které budou v pondělí odpoledne postupovat od západu a zasáhnou nás i v noci na úterý.

Výstraha: Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst, sklepů apod.
Pro omezení škod nárazovým větrem zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty (zahradní nábytek, slunečníky apod.).
Dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem.

Ještě v neděli si můžeme užívat krásného počasí. Je jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší teploty 27 až 30 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V pondělí dopoledne bude také ještě jasno až polojasno. Z Německa k nám během odpoledne postoupí studená fronta. Teploty přes den kolem 23 °C. 

Během pondělního odpoledne a večera se budou vyskytovat silnější bouřky, ojediněle doprovázené přívalovým deštěm s úhrnem kolem 30 mm/hod., kroupami a nárazy větru kolem 20 m/s. Během pozdního večera a noci na úterý budou bouřky přecházet zejména na západě a jihozápadě Čech do trvalejšího deště.

V úterý bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 22 °C, na jihozápadě regionu kolem 17 °C. Podobné počasí se očekává i ve středu, kdy ještě stále mohou přicházet bouřky.

Klíčová slova: