Řidič kamionu měl v krvi 4 promile. Po dálnici kličkoval

Havárie kamionu uzavřela Spořilovskou ulici
 

Tenhle řidič byl buď sebevrah, nebo má rád, když je za volantem veselo! Jak jinak si vysvětlit, že šestatřicetiletý šofér kamionu měl v krvi takovou hladinu alkoholu, že by to porazilo i malého slona? Policisté mu naměřili neuvěřitelné téměř čtyři promile!

Jednotka z dálničního oddělení Rudná dostala několik oznámení, že zhruba na padesátém kilometru dálnice D5 jede podivně kličkující kamion. Vůz ohrožoval jízdou snad úplně všechny včetně zvěře v přilehlých lesících. Téměř až na jejich úroveň se totiž cizinec za volantem náklaďáku dostal. 

Policisté si na kamion počkali na 34. kilometru a se služebním superbem se zařadili za nebezpečné vozidlo. Došlo to dokonce tak daleko, že museli prostřednictvím výstražných zařízení zpomalit provoz za sebou, aby zabránili předjetí zmiňované soupravy. Samotná jízda řidiče byla skutečně nebezpečná pro ostatní účastníky. 

Ani zastavení kamionu se však neobešlo bez komplikací, protože jeho řidič nereagoval na výzvy a jeden z policistů byl nucen dávat znamení pomocí ruky z okénka automobilu. Až poté řidič konečně zastavil. Hned v prvních vteřinách policisté z jeho dechu ucítili alkohol. Výpary byly tak silné, že to bylo pomalu na roušku.

Největší šok však přišel ve chvíli, kdy se řidič podrobil dechové zkoušce. Sami policisté byli překvapeni, jaké hodnoty na ně svítily i při opakovaných testech. Řidič totiž nadýchal téměř čtyři promile! Je tedy samozřejmé, že kamion byl zajištěn a později předán majiteli. Opilý řidič byl zadržen.

Případ si převzali berounští kriminalisté, kteří muži sdělili obvinění z trestného činu obecné ohrožení. Za to může vyfasovat až osm let za mřížemi. Celkem dost času přemýšlet o tom, zda raději nezačít abstinovat. Řidičů s alkoholem v krvi v poslední době přibývá. Někteří se dokonce snaží zasahující policisty uplatit, tak jako tento muž.