Na dálnici D1 u Šternova shořel kamion

Polský kamion MAN byl prakticky zničen
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Škoda ve výši půl milionu je odhadnuta na prakticky zničeném polském kamionu po požáru na 41. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu. Příčinou byla závada v motoru.

Požár byl ohlášen v 10:36 hodin a na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Benešově a Vlašimi, i vyšetřovatel příčin požárů.

"Při příjezdu hasičů na místo události byl už tahač tovární značky MAN celý v plamenech a hořela i přední část návěsu, ve kterém řidič převážel z Polska do Německa železné armatury. Před příjezdem hasičů se vozidlo pokoušel uhasit řidič, kterému přispěchala na pomoc hlídka celní správy, požár se jim ale nepodařilo zastavit. Hasiči dostali plameny pod kontrolu do pěti minut po příjezdu, kromě toho však museli ještě řešit únik nafty z prohořelých nádrží," popsal situaci poručík Radek Svoboda z Hasičského záchranného sboru, územního odboru Benešov.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 490 tisíc korun. Vozidlo v podstatě zničeno. Vyšetřovatel stanovil jako příčinu technickou závadu v motorové části. Při hašení byla dálnice uzavřena.

Klíčová slova: