Komentář: Láska přes internet? Ano, jde to

Zajít s někým na kafe? Než k tomu dojde, je před vámi dlouhá cesta
 

Seznamování není procházka růžovým sadem. Kdo zkoušel hledat svou lásku přes seznamku, dá mi za pravdu. I přesto jsem na seznamkách strávila řadu let, oslovit někoho na ulici mi přišlo podivné. Za tu dobu jsem načerpala mnoho zkušeností, ze kterých teď můžete čerpat.

Asi vůbec první seznamkou, na které jsem svého času byla pečená vařená, je Seznamka.cz. Ta je zároveň propojena se Štěstí.cz a Rande.cz. Právě tam jsem si dala několik prvních inzerátů s fotkou, vždy bez informací jako váha, výška, věk a dalších zbytečností. Tady je malá rada pro vás: Ten druhý si chce přečíst text, který dává smysl, výčet tělesných a jiných vlastností o tom, jak jste “hodní”, nikoho nezajímá.

 

Problém byl však v tom, že na serveru Seznamka.cz jsem obdržela bezmála 180 odpovědí. Většina jich byla bez fotek a odpovědi typu “jak se máš” jsem rovnou přeskakovala. Když už mi přišla fotka a rozumná odpověď, byly to opravdu Vánoce. Takže jsem trávila dlouhé minuty a mnohdy hodiny procházením odpovědí, z čehož jsem vždy vybrala maximálně pět kandidátů, kterým bylo možné odepsat. Ne vždycky to vyšlo, jednou jsem narazila na stalkera.

 

Později jsem zkoušela Známost.cz, kde je poměrně dobrá možnost vyhledávání podle vlastností, hobby, vzhledu nebo třeba filtrovat na nekuřáky. Bohužel ani zde to nebylo všemocné, přesto zde komunikace probíhala na podstatně vyšší úrovni, než je tomu např. na Lidé. Absolvovala jsem zde několik osobních schůzek a několik vztahů se z toho opravdu vyvinulo.
Některé schůzky tak úspěšné nebyly, ale aspoň jsem se pobavila. Zasmějte se také: Kýčovitá romantika za pětikilo nebo Třicetileté panny nejsou nuda nebo Místo šviháka dorazil čert. 

 

Na Lidé.cz jsem poznala současného přítele

Přestože nepatří mezi seznamky, bylo pro mě velmi pozitivní seznámení se přes sociální sítě. Jelikož používám hlavně Facebook, plno kontaktů jsem nabrala tam. I odtud je blízko k osobní schůzce a můžete se orientovat nejenom podle fotek a statusů. Já jsem se tady seznámila mimo Známosti.cz hned několikrát, největší boom jsem však za poslední rok zaznamenala na Lidé.cz.

 

Lidé.cz se za posledních pár let hodně proměnilo. Je skoro nemožné najít si tam přátele, ale jako seznamka to funguje dokonale: Když se vám někdo líbí, prostě si s ním napíšete a máte možnost rovnou se setkat. Bohužel je velký problém prokousat se neseriózními vzkazy, které všem holkám denně chodí do schránky. Nicméně můj poslední vztah vzniknul právě na Lidé.cz a trvá dodnes, je to už 6 měsíců.


Velká láska přes seznamku? Ano, jde to

Nedávno jsme otevřeli novou seznamku na ČtiDoma.cz, kde jsme formou jednoduchého článku vždy představili ať už muže, nebo ženu, kteří nám prozradili něco málo o sobě a poslali fotky. Zatímco na běžných seznamkách má každý člověk jenom málo možností pořádně se vyjádřit, do článku se toho vejde mnohem víc. Takže si myslím, že to podstatně ulehčí lidem výběr a je daleko větší šance, že schůzka klapne.

Zuzka našla lásku na seznamce ČtiDoma.cz

 

Podívejte se, jak takový článek vypadal: Zuzka hledá chlapa. Zn.: Chytrý a mužný anebo Jirka hledá štíhlou intelektuálku. Na konci článku pak měli singles svůj kontakt, např. číslo nebo e-mail. Jak naše první seznamovací kroky dopadly? 

Zuzka se seznámila dva týdny po vydání článku a se svým objevem jsou stále spolu. “Jakmile se článek objevil, obdržela jsem první odpovědi a dala si rande. Moc jsem si od toho neslibovala, ale zašli jsme na pivo a jsme spolu doteď,” prozradila mi Zuzka.

Chcete vyzkoušet seznamku ČtiDoma?

 

Co bych naopak nedoporučovala? Mimo výše zmiňované Seznamky.cz bych rozhodně nedoporučovala servery jako Líbímseti.cz, IlikeYou, Badoo a pokud nehledáte jenom sex, tak ani Flirt.com. Existuje dokonce kuriózní seznamka pro zlatokopky, tu rovněž nemohu doporučit.