NÁVOD: Modelína pro děti za pár kaček

Doma vyrobenou modelínou uděláte svým dětem radost
 

Na domácí modelínu potřebujete suroviny, které používáte každý den v kuchyni, výroba je snadná a modelína je pro děti zdravotně nezávadná.

Dětí si dokáží s modelínou vyhrát hodiny, proto tato barevná hmota nechybí snad v žádné domácnosti. Kupované modelína ale není vyrobená z přírodních surovin a může zadělat i na zdravotní problémy vašich dětí. 

Přinášíme vám návod na snadnou výrobu domácí modelíny z mouky, kterou připravíte za pár minut a v ledničce vydrží i více než měsíc. Navíc se nemusíte bát, že dítěti jakkoli ublíží. Díky výroby z domácích surovin se nemusíte obávat ani menší ochutnávky ze strany vašeho dítka.

Běžná kupovaná modelína zbytečně vysušuje už tak citlivou dětskou pokožku a některé děti na ni mohou být dokonce alergické.

Na hmotu si připravte pár základních ingrediencí

2,5 hrnku hladké mouky

2 lžíce kypřicího prášku

½ hrnku kuchyňské soli

2 lžíce oleje

1,5 hrnku vařicí vody

potravinářské barvivo podle fantazie

Nejprve smíchejte sypkou směs

Jako první krok smíchejte mouku se solí a kypřicím práškem.

Poté přiveďte vodu k varu, do které nalijte olej, a přisypte potravinářské barvivo. Důkladně promíchejte a poté přidejte sypkou směs z mouky. Za stálého míchání povařte směs krátkou chvíli na mírném ohni.

Až se těsto spojí, nechte ho vychladnout a poté důkladně hněťte, dokud nezíská správnou konzistenci modelíny.

Podle tohoto návodu můžete připravit více barevných variací modelíny. Nadšením budou zářit nejen vaše děti, ale i vaše peněženka. Jedna porce domácí modelíny vyjde okolo dvaceti korun.