Kam s dětmi na výlet - do Mirakula, Farmaparku či do skanzenu

Mirakulum je plné atrakcí.
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Pokud nevíte, jak zabavit děti, aby se nenudily a nezlobily, máme pro vás tři tipy, kam s nimi vyrazit na výlet. Den plný zábavy je spolehlivě udolá a ony večer rychle usnou.

Léto je za dveřmi a s ním spousta pěkných dnů, které budou přímo vyzývat k výletům s dětmi. Nemusíte jezdit nikam daleko, skvělou zábavu pro celé rodiny nabízí i střed Čech. 
 

Úzkokolejná parní železnice, která spojuje park Mirakulum s blízkým tankodromem

Jedním z míst, kam byste se v létě měli rozhodně vypravit, je park Mirakulum ve středočeských Milovicích. Ten nabízí 10 hektarů originální zábavy a volnočasových aktivit s množstvím nápaditých herních prvků. Najdete zde lesní hřiště a kontaktní zoo, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, podzemní chodby, prolézačky a v neposlední řadě i úzkokolejnou železnici, která park propojuje se sousedním Tankodromem a která je dlouhá zhruba 2 kilometry. Od léta 2015 také vodní svět a oázy s vodními hříčkami.

Nepřehlédnutelnou dominantou Mirakula je dřevěný hrad, který se promítl i do loga parku.

Nejen děti potěší dřevěný hrad

"Již jsme v lese zprovoznili obří trampolínu, stejně jako nový, značně rozšířený objekt rychlého občerstvení. Na jeho střeše ještě v létě dobudujeme sluneční terasu s výhledem na naše bludiště. Největší letošní událostí ale bude otevření nového lesního města, které je co do rozsahu bez nadsázky unikátní snad v rámci celé Evropy. Děti i rodiče se budou proplétat korunami stromů v několika úrovních, rozšířili jsme už tak košaté lanové stezky. Nezapomněli jsme ani na nové podzemí a úplným bonbónkem se stane tubingová dráha. Souběžně pracujeme i na zprovoznění Vodního světa. Ten fungoval již loni, ale pro enormní zájem návštěvníků jej pro letošní prázdniny modernizujeme a rozšiřujeme," láká návštěvníky Jiří Hlinka z Mirakula.

Mapu parku, otevírací dobu, ceník vstupného a další potřebné informace najdete na stránkách Mirakula - www.mirakulum.cz

Na zvířátka nejen do zoo
Třicet kilometrů od Prahy, v obci Soběhrdy, žijí zvířata z farem z celého světa. Uvidíte, jak se kolem vás prochází velbloudi, klokani, pštrosi, buvoli, lamy, prasátka, vysokohorské krávy a dalších skoro 250 zvířat. Vítejte ve Farmaparku.
 

Ve Farmaparku se dostanete k zvířatům opravdu blízko

Děti se zde dostanou do přímého kontaktu se zvířaty, za účasti ošetřovatelů si je mohou hladit, krmit je, fotit se s nimi. Městské děti v dnešní době už skoro neví, jak se chovají, rozmnožují, stravují ovce, kozy, slepice, ale díky Farmaparku se dozvíte vše o koloběhu života v přírodě a potravinovém řetězci. Do parku se vchází kolem zvířecí porodnice, takže malí i velcí návštěvníci mohou na vlastní oči spatřit, jak přichází na svět různá mláďata.

 

Mapu parku, otevírací dobu, ceník vstupného a další potřebné informace najdete na stránkách Farmaparku - www.farmapark.eu

Jak žili naši předci?

Staročeské chalupy ve Skanzenu lidové architektury v Přerově nad Labem připomínají, jak se na vesnici žilo v 19. století. V současné době je v muzeu celkem 33 objektů, z toho 7 chalup, 7 špýcharů a 2 stodoly. Expozice v jednotlivých chalupách jsou doplněné figurínami, které na sobě mají kroje a jsou naaranžovány do situací běžného dne. Ženy například předou, schází se ve světnici k večernímu povídání, muži jsou naopak zobrazeni jako řemeslníci a sedláci.
 

Staré chalupy byly do skanzenu převezeny

Objekty jsou uspořádány tak, aby co nejvěrněji připomínaly rozmístění chalup ve středočeské vesnici a působily tak přirozeným dojmem. V současné době je ve skanzenu výstava ze soukromé sbírky Ivy Hüttnerové, která má ráda "staré dobré časy" a je sběratelkou předmětů z domácnosti, zejména textilií.
 

Otevírací dobu skanzenu, ceník vstupného a další potřebné informace najdete na stránkách Polabského muzea - www.polabskemuzeum.cz