FOTO: SAPA - svět nekončících nákupů

Vjezd v plné parádě
Zobrazit fotogalerii (21)
 

Proč davy lidí stále míří do známé Sapy? Chodí za jídlem, službami, ale samozřejmě a hlavně za nákupy. Co všechno tady pořídíte?

Plánek opravdu potřebujete

Sapa je tak trochu bludiště, jdete-li sem poprvé, určitě si u vstupu nezapomeňte vzít orientační plánek tržnice. Nasměruje vás právě tam, kam potřebujete, ty největší obchody a restaurace v něm jednoznačně najdete.

V dnešním článku bych se ráda věnovala právě obchodům. V Sapě najdete snad všechno, od kapesníků po elektroniku. První obchody začínají hned u vstupu do tržnice. Přivítají vás nejrůznější drogerie. Kousek dál už začíná elektro, domácí potřeby a potraviny.

 

Už jsme o ní psali. Stát schovaný ve státě - SAPA Kolega Jirka přiblížil její historii v článku: Malá historie Malé Hanoje

Už jste navštívili Tamdu?

Tamda food

Největší obchod s nejširším výběrem je Tamda food, tady koupíte opravdu všechno, jste ve světě podobnému Makru. Obchod, kde koupíte potraviny, drogerii, alkohol, vše ve velkém a zalevno. Jen s tím rozdílem, že v Tamdě seženete spoustu pravých vietnamských vychytávek. Pokud si pořídíte zákaznickou kartu, platíte ještě méně.

Výběr máte k dispozici pestrý, ať je to rýže, sojovka, nejrůznější čaje nebo třeba káva. Mimochodem, věděli jste, že právě Vietnam je druhým největším vývozcem kávy na světě? Dneska má 17,5 procenta světové produkce kávy, v roce 1990 to bylo jen 1,5 procenta. Jde především o Robustu, káva bývá velmi silná a má úplně jinou chuť, než na jakou jsme zvyklí. Především není příliš hořká.

Co tady najdete dál? Nejrůznější drogerie, elektro, domácí potřeby, obchody s cukrátky, deštníky nebo třeba s ponožkami. Samozřejmě nechybí ani casina, kadeřník a služby všeobecně. Potkáte i menší či větší restaurace, které nabízí exotický gastro zážitek. Ale o těch zase až příště. V nejbližší době se můžete těšit na rozhovor s Marcelem Winterem, předsedou Česko-vietnamské společnosti.