Notorická útěkářka a dívka z ústavu zmizely, policie prosí o pomoc

Viděli jste je?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pohřešuje se šetnáctilená notorická útěkářka a dívka z diagnostického ústavu, mladší z dívek má holdovat alkoholu.

Šestnáctiletá dívka je notorická útěkářka. Tentokrát se ztratila už od 18. března, kdy byla v prostorách FN Královské Vinohrady v doprovodu své babičky. Kolem 10. hodiny dopolední odešla na toaletu a od té doby se neukázala, ani o sobě nepodala žádnou zprávu. „Předpokládáme, že se pohřešovaná dívka pohybuje v doprovodu přátel po metropoli, přespává na různých ubytovnách nebo v bytech. Podle všeho má blízký vztah k oblasti metra Rajská zahrada,“ říká mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

 

Ištoková Marcela je 16 let stará, měří 169 centimetrů a může působit starším dojmem. Je hubená, má rovné hnědě vlasy.

Další dívka zmizela přímo z diagnostického ústavu. Je jí patnáct a ztratila se 23. května přímo z areálu ústavu, od té doby se zdržuje na přesně neurčeném místě. „S největší pravděpodobností se pohybuje ve společnosti osob s pochybnou pověstí, navštěvuje diskotéky a noční kluby. Policisté rovněž předpokládají, že pohřešovaná holduje alkoholu, dodává Zoulová.

 

Mauderová Tereza je vysoká 157 centimetrů, má střední postavu, plavé vlasy a zelené oči, je jí patnáct let a může se pohybovat mezi lidmi s pochybnou pověstí.