Strašná zpráva! Na služebně se dnes zastřelil policista

 

Bohužel ani zatím sluncem zalitá sobota se neobejde bez tragické události. Dnes před polednem se na stanici žižkovského oddělení zastřelil pětapadesátiletý policista. Smrtelnému zranění podlehl i přes zásah záchranářů.

Relativní klid policejní služebny v Lipanské ulici náhle proťala rána. Bohužel však nešlo o petardu ani o předčasně vybouchlé šampaňské. Zvuk vyšel ze služební pistole a výstřel smrtelně zranil službu konajícího policistu.

I přes rychlý zásah bylo pozdě. "Ano, došlo k této mimořádné události. Záchranáři dorazili na místo, ale pomoc už nedokázali," potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Zároveň dodala, že okolnosti nešťastné události jsou v šetření. 

Až vyšetřování tedy vnese světlo do toho, proč vlastně muž se zbraní manipuloval. Zda šlo o nedbalost nebo tragickou nešťastnou náhodu. "Případ si na místě přebrala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Další informace už tedy bohužel nemohu uvolnit," řekla nám Zoulová. Služební pistoli musel policista použít i v tomto případě, naštěstí však s mnohem šťastnějším koncem.