Zlý sen? Ne realita, zase se ženou bouřky

Pozor na nebezpečné jevy
 

Nikdy nekončící silné a ničivé bouřky snad nehodlají opustit republiku. V pondělí bylo vydáno nové varování před bouřkami a nebezpečnými jevy. To bude platit celé úterý.

Nové varování hydrometeorologů bude platit od úterního poledne do půlnoci. A že se máme na co těšit, týká se skoro celé republiky. V ohrožení jsou kraje: Praha a střední Čechy, Jihomoravský, Jihočeský, Kraj Vysočina, Královéhradecký, Liberecký, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický, Zlínský, Ústecký.

Meteorologové vydávají stále nová varování, obvykle se jejich věštby naplní! Bouřky se valí na Česko s mnohem větší intenzitou

Lidé by se měli mít na pozoru, výjimkou nebudou kroupy ani přívalové deště. Očekáváme oblačno, přechodně polojasno, ale postupně se během dne budou objevovat četné přeháňky a právě silné bouřky. V bouřkách se mohou vyskytnout přívalové deště i kroupy. Srážky by měly dosahovat úhrnů 30 mm, doprovodí je kroupy a pořádný vítr s nárazy kolem 72 km/h. Teploty budou přes den u pětadvaceti stupňů, v noci klesnou na patnáct.

 

Nezbývá než doufat, že nebezpečně jevy nedosáhnou stejné intenzity jako minulý týden. To řádily nejen silné bouřky s přívalovými dešti, ale také pořádné krupobití, například v Hořovicích musely být kroupy odklízeny sněžnými pluhy.