7 tipů, jak si užít Den dětí

Malí plavci se vyřádí v Aquacentru Šutka
Zobrazit fotogalerii (5)
 

1. červen každoročně patří dětem. Máme pro vás 7 tipů, jak s nimi jejich svátek můžete oslavit.

Den dětí by neměl být svátkem drahých dárků. Jde o to, aby si rodiče ve svém často přeplněném programu našli na své potomky čas a aby rodina společně vyrazila někam za zábavou. Přinášíme vám 7 tipů, kde si Den dětí skutečně užijete.

 

1. Den dětí na vodárně

Děti mají na vodárnu vstup zdarma

Netradiční podívanou na město Kolín nabízí pohled z vodárenské věže. 1. června jde zde otevřeno od 9:00 do 18:00. Děti mají vstup zdarma, vstupné pro dospělé návštěvníky činí 50 korun. Jen do 16:00 hodin pak můžete navštívit Práchovnu, kam také mají děti vstup zdarma. Dospělí zapaltí 20 korun. Věž získala své jméno, protože se zde v 18. století skladoval střelný prach. 

 

2. Den dětí v aquacentru

Aquacentrum Šutka slaví Den dětí, takže všechny děti do 15 let mají vstup do celého areálu na celý den za pouhou 1 korunu. Zároveň bude pro děti po celé odpoledne připraven bohatý program s filmem „Želvy Ninja“. Od 15:00 do 19:00 děti zažijí velké dobrodružství a zábavu s Michelangelem, Donatellem, Leonardem a Raphaelem, kteří pro ně mají připravené nejen zábavné hry a soutěže, ale především spoustu pěkných dárečků. Ti nejšikovnější mohou v soutěžích vyhrát volné vstupy do areálu Aquacentra Šutka.

3. Den dětí na náměstí v Benešově
Na Masarykově náměstí v Benešově vystoupí Sebastian, Voxel a Sabina Ludányiová, je připraven skákací hrad a zajištěno občerstvení.

 

Mezinárodní Den dětí se slaví každoročně 1. června a má upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí. 

4. Muzejní noc - Vlastivědné muzeum ve Slaném
Ve Slaném se 1. června koná muzejní noc. V rámci ní bude hudební vystoupení, zahájení výstavy sochaře Zdeňka Maniny v atriu muzea, prohlídka expozic v potemnělé atmosféře a další. Ideání program pro mladé dobrodruhy.

 

5. Den dětí na Titaniku
V rámci celosvětových oslav Dne dětí připravili organizátoři výstavy Titanic v Letňanech zajímavou akci. Každé dítě ve věku do deseti let jde na výstavu 1. června 2016 zdarma. Akce platí od 15.00 hodin a každé dítě v doprovodu dospělé osoby navíc obdrží dárek na památku. Díky unikátní instalaci se návštěvníci na výstavě projdou po chodbě první třídy, nakouknou do kajut cestujících, vyfotí se u slavného schodiště nebo se dotknou osudného ledovce. Navíc je na výstavě  k vidění více než dvě stě skutečných exponátů vylovených z vraku Titaniku.

 

Nemůžete se kvůli práci uvolnit? Mrkněte do naší rubriky Kam za čím, slavit se bude i o víkendu.

 

6. Den dětí ve Funparku Žirafa Kladno

Funpark nabízí atrakce, na kterých se vyřádí větší i menší děti.

Zábavní park pro děti nabízí atrakce pro všechny věkové kategorie. Je zde prostorné dětské hřiště, bazénky s míčky, barevné dětské domečky a schovávačky. Skluzavky, houpačky a mnoho dalších hraček nabízí vyžití jak pro holky, tak i pro kluky. Při návštěve funparku vstup do 5D kina zdarma. Otevřeno mají od 9:00 do 21:00.

 

7. Den dětí u Chodovské tvrze

Tématem dětského dne je Milujeme cirkus. Pro děti jsou připravené pohádky, Cirkus TeTy s představením Tety v zápletu, výtvarná dílna, relaxační zóna RC Babočka, zahradničení s Kokozou a cirkusové workshopy jako závěsná akrobacie, žonglování nebo hula hoop. Vše si děti mohou vyzkoušet na vlastní kůži a zapojit se mohou i rodiče.