Čerstvé pivo Ferdinand až do domu

Lahvové pivo si můžete podle chuti namixovat ze sedmi druhů
  |  Komerční sdělení

Benešovský Ferdinand rozváží každou středu čerstvé pivo po celé Praze. Objednávky končí vždy v úterý v 17 hodin. Za půllitrovou lahev zákazník zaplatí podle druhu piva od 10 do 16 korun. Za dopravu se neplatí.  

Specialitou Ferdinanda je čerstvé nefiltrované pivo, které se ráno stočí do PET lahve přímo z tanku. Za ochutnání rozhodně stojí speciály, například bylinné polotmavé pivo Sedm kulí, světlý speciál d´Este nebo hořký speciál Max 11%.

Vlastní sladovna

Pivovar Ferdinand používá technologii spodního kvašení a dozrávání v ležáckých sklepích. Je jeden z mála posledních pivovarů v Česku provozujících vlastní sladovnu. Všech osm druhů piv v Benešově vaří podle původních receptur, sedm druhů je k dostání v lahvích.

"Věříme, že z naší nabídky si vybere každý a naše skutečné pivo ocení sváteční pijani i fajnšmekři,“ říká sládek Pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda.

Po Praze vozí pivo Ferda

Rozvozová služba pivovaru se jmenuje Ferdadomu.cz. "Hlavní devizou Ferdy domů je pravidelný dovoz celých bas a zákazníkovi odpadá problém s vracením prázdných lahví. Navíc si u nás může basu libovolně namixovat," vysvětluje pivovarník Petr Dařílek. V Praze je o rozvoz piva zájem a produkce pivovaru roste. 

Další informace získáte na stránce Ferda domů 

Recept na pivní sýr - Naservírujte hostům staročeskou pochoutku: lehký pivní sýr. 
Na čtyři porce potřebujete: 300 g tvarohu, 1 l světlého piva Ferdinand, kmín, sladkou mletou papriku, pepř, sůl. 
Postup: Kmín umelte, smíchejte s paprikou a solí. Tvaroh (pokud možno méně tučný) rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem. Přikryjte pokličkou. Nechte zrát za oknem asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny zrát. Podávejte s čerstvým pečivem, máslem a jemně nasekanou pažitkou.
Klíčová slova: