Příběh Karolíny: Miluju ho, ale nepřitahuje mě

Muž, nebo žena? Podle zevnějšku se nelze orientovat
 

Jsem ve vztahu s mužem, máme se rádi. Ale nepřitahuje mě fyzicky. Nevím, co s tím, protože jinak si velmi rozumíme a nechci ho ztratit.

Vím, že mne většina lidí odsoudí, ale já si nevím rady. Se svým klukem chodím něco přes dva měsíce, do té doby jsme byli jenom kamarádi. Velmi dobří kamarádi. Mohli jsme spolu zajít kamkoliv, od kina, výstavy, až po hospůdku. Bylo nám fajn, jezdili jsme na výlety a dlouhé procházky. Mohli jsme si říct úplně všechno.

Příběh Karolíny (23 let) zažívají ženy různého věku i stavu. Je fyzická přitažlivost opravdu na prvním místě? Poraďte Karolíně dole v Anketě.

 

On byl do mě celou dobu zamilovaný, ale já jsem si vztah s ním neuměla představit. Měla jsem ho samozřejmě moc ráda, ale prostě to nešlo. 

 

Až jednou se to zlomilo, našla jsem si k němu cestu. A tak jsme do sebe zamilovaní oba dva. Už spolu chodíme, je mi velkou oporou. Udělá, co mi na očích vidí, je to opravdu zlatíčko. Zažíváme velkou romantiku.

 

Problém se ukázal až v momentě, kdy jsem u něj poprvé spala. Trochu jsem to očekávala, společně jsme se mazlili a líbali. Takové ty klasické intimnosti, kterým jsme se dříve vyhýbali. Až došlo na to, že mě začal svlékat, ale to mi bylo nepříjemné. A tak jsem ho zastavila a řekla mu, že na to ještě nejsem připravená.

 

On to akceptoval a vzal to jako chlap, je opradu hodný. Jenže nevím, co bude dál. Od toho posledního incidentu je mi nepříjemné, když mě hladí pod tričkem nebo zachází dál. Akceptuji jen objetí a polibky, ale asi mě nepřitahuje tak, jak by měl.

Za pár dní u něj budu zase spát a vím, že se bude podobný scénář opakovat. Nedokážu mu říct: “Sice tě miluju, ale prostě mě nepřitahuješ.” Neumím si představit, že bych o něj přišla. Vůbec teď nevím, jak dál.

 

Názor koučky: "Karolíno, co od svého partnerského vztahu očekáváte? Chcete skutečný vztah, kamarádství s výhodami, nebo kamarádství? Odpověď vám pomůže ujasnit si, zda a jak intimní stránku vašeho vztahu prohloubit."  (Mgr. Radka Lankašová, koučink a mediace)

Co by měla Karolína udělat?

Vysvětlit mu, že musí počkat. Je to moc rychlé.
13% (9 hlasů)
Upustit od chození a vrátit se ke kamarádství.
28% (19 hlasů)
Překonat se a vyspat se s ním. Ostatní přijde samo.
25% (17 hlasů)
Rozejít se s ním úplně. Kamarádstvím by se jen trápil.
34% (23 hlasy)
Celkem hlasů: 68