Pán je asi vtipálek, posprejoval policejní služebnu

 

Tenhle chlápek má asi smysl pro humor. Alespoň v jeho světě se to tak možná bere. Neznámý sprejer chtěl nejspíš dokázat, že jeho "umění" je dobré i pro policisty. Místo toho však zřejmě spláče nad výdělkem. Tedy, pokud ho chytí.

Samozřejmě všichni víme, že sprejování je, až na určité výjimky, trestným činem. V zákoně má dokonce svoje vlastní pojmenování. Na druhou stranu tomuto muži nelze upřít odvaha. Pustit se rovnou do dveří služebny městských strážníků, to už chce jistou dávku kuráže. Nebo zatmění mysli? Asi záleží, jak to kdo bere. 

Pražský dopravní podnik nabídne sprejerům plochy, na kterých se budou moci vyřádit. Loni šlo o zastávky metra Anděl a Můstek, letos budou na řadě další. Magistrát je pro.

V každém případě může sprejer, který si zřejmě oblíbil montážní pěnu, vyfasovat až jeden rok ve vězení za poškozování cizí věci. Pokud ho ovšem policie z pražských Řep chytí, což se zatím nedaří přesto, že video už koluje po internetu. Boreček se totiž nezapomněl pochlubit a ze záznamu je jasné, že měl při svém "zkrášlování" komplice. 

Ani jeden z nich se logicky nepochlubil, jak vypadá. "Pokud by kdokoliv maskovaného muže v červené bundě poznal, předejte nám prosím informace k jeho totožnosti, místu pobytu nebo pohybu prostřednictvím linky tísňového volání 158," žádá veřejnost za pražské policisty Tomáš Hulan. Třeba dostane nabídku posprejovat i další služebny? Policie pátrá i po tomto muži. Dalším hledaným je chlapík, který "našel" peníze u bankomatu.