Kdy spadne zámek v Brnkách?

Kdy objekt spadne?
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Ve Zdibech je to problém za problémem. Čtyřproudá silnice vede prostředkem obce, nemá chodník a stává se zde nejedna nehoda. Nyní se tady mají stavět haly Goodman.

V obci najdete hned 2 zámky v havarijním stavu. O jeden z nich se majitelé snaží postarat, druhý padá.

Zdiby jsou mimo jiné proslulé i tím, že mají hned dva rozpadlé zámky. Zatímco ten, který stojí u parku, jeho majitelé opečovávají a snaží se zámek dát byť s minimálními penězi, zato s velkou nevolí zastupitelů, dohromady, ten v Brnkách chátrá.

Nejvíce palčivým problém Zdib je v současnosti plánovaná výstavba hal Goodman, místní ani nevěděli, že by k něčemu takovému mohlo dojít, za odhalením záměru obce stála náhoda. Zdiby a okolí se bouří proti halám Goodman

Zámek Brnky navíc má uprostřed svých polorozpadlých zdí kapli s velmi cennými štuky. Středočeský kraj v roce 2013 zafinancoval část sřechy, dotace naopravu se ztratila neznámokam. Bohužel jinak se tady neděje nic, čeká se, až zbytek zámku spadne, aby se pozemek mohl prodat jako stavební parcela?

Zámek samotný pochází se sedmnáctého století. Různé šlechtické rody se tady velmi intenzivně střídaly. V roce 1861 k zámku patřil i pivovar, vinopalna a poplužní dvůr. Co s ním bude dál? Prohlédněte si naši fotogalerii.

Klíčová slova: