Počasí organizátory nezaskočilo, Strádal Cup 2016 proběhl počasí navzdory

 

Kdo se těšil na dnešní Strádal Cup 2016 a ráno se podíval z okna, musel se zděsit. Silný déšť však organizátory nezaskočil. Boj na ostří nože mladých, nejen hasičských nadějí se tak pouze nerozhořel venku, ale v několik desítek metrů vzdálené sportovní hale. 

Počasí navzdory dnes kladenské Sletiště patřilo žákům všech čtrnácti základních škol, které ve městě jsou. Tříčlenná reprezentační družstva dětí druhých a šestých tříd si to rozdala v hasičských znalostech a dovednostech. I když šlo svým způsobem o sport a soutěžení, výsledky tentokrát nejsou vůbec důležité. 

Putovní pohár velitele stanice Hasičského záchranného sboru Kladno Milana Strádala sice získal jen vítězný tým, ceny od kladenského magistrátu si však odnesli úplně všichni účastníci. Jako vždy byl i tentokrát největší šrumec u tentokrát jediného venkovního stanoviště. Aby také ne, když zde bylo možné vyzkoušet střelbu z paintballové pistole. Samozřejmě za asistence příslušnic městské policie. "Jsou mezi nimi talenty. Možná se někdy dají k nám," usmívala se jedna ze sličných dam. 

Chcete se stát dobrovolným hasičem? Čtěte, co to obnáší a jak na to.

Už zítra od 15 hodin se uskuteční v Krchlebech u Čáslavi již patnáctý ročník soutěže ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku.

Někdo trefil cíl v podobě pet lahví, další žáci tak úspěšní nebyli. Je však možné, že pokud se nestihly rychle schovat, následující rok budou po Kladně pobíhat barevně označené veverky. Nejdůležitější však bylo, že se všichni dobře bavili a nebylo třeba ostrého zásahu zdravotníků Českého červeného kříže, kteří tentokrát zajistili jednu ze soutěžních disciplín. "Je skvělé, že se vše zvládlo bez problémů. A příští rok snad zase venku," přál si za hasiče jejich mluvčí Ladislav Holomčík.