Kladno má novou náměstkyni primátora. Vzdá se lékařské praxe?

Primátor města Milan Volf blahopřeje nové náměstkyni
 

Statutární náměstkyní se stala lékařka Marcela Malcová zvolená za ANO 2011. Hlasy jí dala vládnoucí koalice, zastupitelé ODS a ČSSD se hlasování zdrželi.

Do funkce náměstkyně primátora zvolili zastupitelé Marcelu Malcovou na mimořádném zasedání 2. června. Dosud byla členkou rady města. Funkce náměstka byla uvolněná po Libuši Švábové za ANO 2011, která zemřela po krátké těžké nemoci. Na volné místo v zastupitelstvu a radě usedne Petra Melčová.

Opoziční zastupitel Dan Jiránek za ODS upozorňuje, že by neměla souběžně s novou funkcí vykonávat lékařskou praxi. 

Statutární náměstek primátora Kladna má na starosti majetek města, prodeje nemovitostí, pronájmy pozemků a nebytových prostor, správu bytového fondu a jeho privatizace, živnostenské záležitosti.

V posledních komunálních volbách v roce 2014 zvítězila Volba pro Kladno s 23,6 % hlasů. Uzavřela koalici s ANO 2011 (13,4 % hlasů) a KSČM (11 % hlasů). 

Nynější funkce ve vedení města Kladna zastává Milan Volf (VPK) jako primátor a jeho náměstky jsou Přemysl Mužík (VPK), Vladimír Moucha (KSČM). Statutární náměstkyní se nově stala Marcela Malcová, která kandidovala na pátém místě za ANO 2011. 

Klíčová slova: