Požár v Kladně: Jedenáct evakuovaných kvůli čajové svíčce

U požáru zasahovali profesionálové z kladenského sboru
 

V Dlouhé ulici na sídlišti za pivovarem hořelo v pátém patře prázdného bytu. Ze dvou horních pater hasiči evakuovali jedenáct lidí. Po sedmnácté hodině již požár zlikvidovali a lidé se vrátili.

Do kladenské čtvrti Kročehlavy vyjížděli dnes po 16. hodině hasiči k požáru v Dlouhé ulici. V panelovém domě za pivovarem v pátém patře objevili kouř pode dveřmi. Údajně však nikdo nebyl doma. V zakouřeném bytě zasahovali za pomoci dvou proudových hadic a auta se žebříkem. Poté nasadili přetlakovou ventilaci a hledali příčinu kouře. 

Z horních dvou pater museli hasiči evakuovat osm dospělých a tři děti. "Všichni byli naštěstí bez zranění. V 16.43 se podařilo lokalizovat požár a automobilový žebřík mohl odjet zpět na základnu," sdělil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Po 17. hodině se již mohli evakuovaní vracet do bytů a odjela další část hasičské jednotky. Škody na majetku dosáhly výše sto tisíc korun a uchránit se hasičům podařilo hodnoty za půl milionu. Vyšetřovatel jako příčinu určil nedbalost. V koupelně bytu zůstala bez dozoru čajová svíčka.

Klíčová slova: