PRO 2016 se do středních Čech chystá až na komunální volby

Předsedkyně PRO 2016 Radka Paulová na ustavujícím sněmu v Brně
 

Nové politické uskupení PRO 2016, které vzniklo odštěpením od strany Andreje Babiše, chce zakládat organizace v dalších krajích. Krajské volby ve Středočeském kraji už ale asi nestihne.

Mgr. Bc. Radka Paulová se narodila 30. září 1976. Vystudovala práva na univerzitě v Plzni a pracovala na ministerstvu spravedlnosti. Nyní je ředitelkou Rejstříku trestů v Praze. Za ANO 2011 kandidovala v komunálních volbách v Prachaticích, kde je členkou zastupitelstva a rady města.

V sobotu 4. června 2016 vzniklo nové politické hnutí PRO 2016 na ustavujícím sněmu v Brně. Založili ho lidé, kteří odešli z hnutí ANO 2011, protože nesouhlasili s autokratickým vedením Andreje Babiše. Do nové strany nebudou mít přístup bývalí funkcionáři komunistů a členové StB a Lidových milic.

Předsedkyní se stala Radka Paulová, která byla dosud bez politické příslušnosti a kandidovala v komunálních volbách za ANO 2011. Strana PRO 2016 působí zejména v krajích Jihočeském, Jihomoravském a Olomouckém. "Máme několik lidí, kteří nám vyjadřují podporu i ve Středočeském kraji. Do konce prázdnin bychom chtěli založit další krajské organizace. Zatím nepředpokládáme, že bychom ve Středočeském kraji stačili sestavit kandidátku do krajských voleb. Komunálních voleb v roce 2018 se však určitě účastnit budou i naši středočeští kolegové. Kdo chce vytvářet lepší prostředí ve svém kraji, tak naše platforma je mu určitě otevřená," sdělila předsedkyně PRO 2016 Radka Paulová.

Klíčová slova: