Tip na víkend: Vyrazte za myslivci či na závod na vysokém kole

O víkendu můžete vyrazit třeba do zámeckých zahrad na Dobříš
 

I pro tento víkend vám přinášíme tipy, kam vyrazit za sportem, kam s dětmi, aby se ve volných dnech nenudily, a máme tip i pro milovníky dobrého českého piva. Pojďme se společně na víkendové události podívat, třeba mezi nimi naleznete svého favorita.

Rádi byste připravili zábavný víkendový program svým ratolestem, ve kterém se zároveň něco dozví? Okresní myslivecký spolek Kladno si na sobotu 11. 6. připravil Dětský den s myslivostí. Dětem bude předvedeno, jak probíhá výcvik loveckých psů, těšit se mohou na sokolnické ukázky a ukázky vábení zvěře, vyzkouší si pozorování z dalekohledu i střelbu ze vzduchovky a luku. Akce proběhne v Kladně na Čebárně mezi 11. a 16. hodinou.

Děti se dozvědí, jak vypadá práce myslivců v regionu

 

Milovníci českého piva mají možnost vyrazit v sobotu 11. června do Velkých Popovic, kde proběhne tradiční Den Kozla 2016. Na návštěvníky vedle piva čeká ochutnávání gulášů, hudební program a ukázka českých řemesel. Začátek akce je v 9 ráno, tak nepromeškejte otevření pivovarní brány!

Velké Popovice jsou tradičním místem setkávání milovníků piva

Milovníci historie si přijdou na své v neděli na akci Lipanská horská míle. Tento závod mistrů a mistryň v jízdě na vysokém kole do prudkého vrchu pořádá Veteran Bicycle Club Zbraslav. Akce je připomínkou slavných závodů v roce 1881 na vrch Cukrák a začíná v neděli 12. 6. v brzkých 7 hodin ráno na pomezí Lipenců a Lipan při křížení ulic Jílovišťská a K Vlásence.

V Lipencích nezapomínají na tradici vysokých kol

V nedělí 12. 6. otevře svou bránu Zámek Dobříš, aby se návštěvníkům pochlubil svými zahradami. Zapojí se tak do projektu Víkend otevřených zahrad 2016. Zúčastnit se můžete třeba komentované prohlídky francouzského parku, během které si budete moci prohlédnout běžně nepřístupná místa, jako jsou pivovarské sklepy nebo tunel pod oranžerií s důmyslným zavlažovacím systémem. Prohlídky začínají v 11, 13 a 18 hodin a vstupné je 70 Kč.

V neděli se budou moci návštěvníci podívat na běžně nepřístupná místa zámku

Pokud budete mít chuť věnovat svůj víkendový čas sportu, Nová Ves pod Pleší pořádá Hry bez hranic. V sobotu 11. června proběhne už 4. ročník sportovní a společenské akce, začíná se v 11 hodin na fotbalovém hřišti. Čekají na vás soutěže, ve kterých se utkají desetičlenné týmy v nejrůznějších sportovních disciplínách. Po skončení klání čeká na všechny přítomné zábavný program.

Fanoušci sportu nejen z Nové Vsi pod Pleší se utkají na Hrách bez hranic
Klíčová slova: