Andrej Babiš: Ministr Chovanec kazí vládě reputaci

Andrej Babiš ve vietnamském kadeřnictví
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Vůbec poprvé navštívil Andrej Babiš tržnici Sapa a nechal se tu ostříhat. Novinářům řekl, že ANO vládu opouštět nehodlá, ale žádá, aby policejní prezident rezignoval.

"Odcházet z vlády by bylo špatně, protože tato vláda je úspěšná. Hlavně pan Chovanec kazí reputaci. Pevně věřím, že pan premiér uzná, že reorganizace není připravená a že se odloží. Pokud dvacet elitních pracovníků chce od policejního útvaru odejít, tak je to konec boje proti korupci v naší zemi. Chceme, aby koaliční partneři uznali, že to je šaškárna a pan policejní prezident by měl rezignovat," sdělil během návštěvy písnické tržnice Andrej Babiš.

Ivan Langer podle Babiše udělal v roce 2006 reorganizaci, aby zlikvidoval finanční policii. "My jsme nyní reagovali na apel státních zástupců, Transparency International a dalších lidí. Je likvidován elitní útvar policie, který nemá strach z politiků. Věc je velmi podezřelá, protože ještě před deseti dny Ministerstvo vnitra reorganizaci popíralo. Je jasné, že ani vedení policie neříká pravdu. Napíšu panu premiérovi, aby na bezpečnostní radu státu pozval nejvyššího státního zástupce pana Zemana, pana Šlachtu a pana Pelikána," řekl dále Andrej Babiš.

O návštěvě tržnice: Andrej Babiš bude v Sapě řečnit o EET

V tržnici Sapa dnes proběhl seminář o elektronické evidenci tržeb pro vietnamské podnikatele. "Naši občas mají názor, že Vietnamci apriori neplatí daně, ale já si myslím, že to není pravda. Možná jsem se v minulosti také nechal unést tímto názorem a za to jsem se omluvil," řekl Andrej Babiš. Vietnamci jsou třetí největší komunita v ČR čítající asi šedesát tisíc lidí. Andrej Babiš slíbil, že osloví šéfa Aeroholdingu, aby začal pracovat na přímé lince do Vietnamu.

Ministr financí Babiš se vyjádřil také k záměru ministra průmyslu Mládka získat pro OKD miliardu korun od státu. "Já nestřílím od pasu jako pan ministr. Miliarda je nesmyslný požadavek a samo vedení firmy mluví o 100 až 300 milionech. My nyní prověřujeme, jestli máme OKD půjčovat a jak budou peníze zajištěné," řekl Andrej Babiš.