Radotínská neckyáda se blíží, tahle šílená plavidla vás čekají

 

Pokud máte rádi vodu a zábavu, u toho prostě nemůžete chybět. V sobotu odpoledne se koná další ročník Radotínské neckyády a nejrůznější šílená plavidla tak už touto dobou dostávají poslední vrstu laku. Ale to není zdaleka všechno, co vás u Berounky čeká.

Osmý ročník soutěže ve splavování řeky na netradičních plavidlech bude jako vždy plný nejrůznějších kulturních akcí. "Návštěvníky čeká namátkou diskotéka, koncert skupiny Nolem nebo nejrůznější soutěže. Vstup je pro všechny zdarma. Start samotného závodu je ve tři hodiny po poledni od Říčních lázní Radotín," vypočítával zástupce starosty městské části Milan Bouzek.  

Na cyklotrase pod lávkou bude konferenciér a rozhodčí, kteří budou hodnotit umělecký dojem a technickou hodnotu vyrobeného plavidla. Dojezdy k lávce by měli všichni startující zvládnout do páté odpolední. Kdo snad ještě uvažuje o účasti, musí si pospíšit. Přihlášky se totiž uzavírají už ve středu, tedy 15. června. 

Chystáte se občerstvit v radotínské nádražce? Podívejte, jak dopadla v testu.

Improvizované amatérsky vyrobené lodě a další plavidla neidentifikovatelného původu slibují jako každý rok velkou zábavu. Organizátoři doufají, že se vše obejde bez zranění a kdo by se snad náhodou dostal pod vodu, zase bez úhony vyplave. Zváni jsou samozřejmě úplně všichni bez ohledu na to, jestli dorazí po řece nebo po souši. A komu by to nestačilo, může si třeba skočit do radotínského koupaliště. Ve fotogalerii se podívejte na malou ochutnávku, i takové šílenosti jsou k vidění.