Žena vstoupila v Řevnicích na koleje, srazil ji vlak

 

Proč jsou někteří lidé nepoučitelní? Kolikrát už jsme slyšeli, že vcházet na koleje je nebezpečné a může vás to stát i život? Přesto se bohužel stále najdou lidé, kteří to nerespektují, tak jako dnes odpoledne v Řevnicích. Následky pak mohou být tragické.

Přímo na řevnickém nádraží dnes přebíhala kolejiště dvaasedmdesátiletá žena, která se navíc s největší pravděpodobností ani nerozhlédla. Co naplat, že všude kolem byly zákazové cedule, přechod byl navíc vzdálen jen několik metrů od incidentu. Neštěstí bylo na světě během vteřiny. Rychlík neměl možnost na krátkou vzdálenost zabrzdit přesto, že strojvůdce dělal, co mohl. Na tak krátkou vzdálenost jako dnes v Řevnicích to prostě není možné.

Na státních kolejích se ročně stává kolem tisíce nehod. Podle statistik na nich za stejnou dobu umře 200 lidí, většinou jde o sebevraždy. Bez sebevražedného úmyslu vyhasne 20-30 životů.

Žena samozřejmě utrpěla velmi těžká zranění. Po příjezdu posádky rychlé záchranné služby lékař zjistil, že už jí nemůže pomoci, a proto musel konstatovat její smrt. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a případ si už k vyšetření převzala Policie České republiky. Provoz na trati Praha - Karlštejn musel být omezen. "Vlaky jezdí jinou tratí. Dá se říct, že šlo nejspíš o nešťastnou náhodu," potvrdil policejní mluvčí Pavel Truxa.

Ze stejného důvodu u nás ročně vyhasne několik desítek životů. Je to další zbytečná smrt, navíc pravděpodobně z nepozornosti. Tak jako například utonutí portugalského studenta na jezu Brejlov, který také nedbal nařízení a ke sjezdu řeky si nevzal plovací vestu.