Foto: Karlštejn v obležení třístopých krasavců už popáté

Motorky na Karlštejně již popáté
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Určitě je znáte z filmu „Dva nosáči tankují super“, jsou více či méně kapotované, s nadupanými motory, naleštěné, prostě krásné stroje. Ano, jde o motorové tříkolky. Opět se sjely 10. - 12. června do kempu již na 5. karlštejnský sraz trikes&moto. Byly nejen z Čech, ale i z Německa, Rakouska, Francie, Švýcarska, Holandska nebo Slovenska.

A že jich bylo opravdu hodně: jen na sobotní spanilé jízdě, na níž se všichni účastníci srazu vždy nesmírně těší, vedla z Karlštejna přes Radotín do Prahy a zpět okolo hradu Karlštejn do kempu, jelo ji 186 tříkolek a 144 motorek! Vyjížďka byla 80 km dlouhá a vedla nejkrásnějšími částmi Prahy, dokonce jsme projížděli místy, kam by se sám tříkolkář nebo motorkář nemohl dostat, vše proběhlo za skvělé spolupráce s Policií ČR a Dopravním podnikem hl. m. Prahy.

O srazu mototříkolek jsme informovali v sobotu: Video: Motorové tříkolky na Karlštejně!

"Když jsme jako dva nadšenci před pěti lety přišli s myšlenkou pořádat sraz tříkolek jako čerství majitelé triku, a to především proto, abychom se potkali s dalšími tříkolkáři, vyměnili si zkušenosti, zážitky a mohli spolu jezdit na vyjížďky, ani ve snu nás nenapadlo, jaký bude mít tato akce úspěch a do jakých rozměrů se dostane. Velice nás to těší," říká Helena Strmiska, organizátorka.

Nemuseli jste být ani majiteli motorové tříkolky nebo motocyklu, abyste se mohli této podívané zúčastnit. Sraz je vždy otevřen i široké veřejnosti a koná se každoročně ve stejný čas, vždy druhý červnový víkend. Návštěvníci mohli v autokempu strávit celý den, prohlédnout si úžasné stroje, pobavit se, vybrat si z nabídky stánků se šperky, oblečením a doplňky, využít služeb tetování nebo airbrush. Po celou dobu srazu se bylo možné se občerstvit za velice příznivé ceny. V pátek večer hrála k poslechu i tanci kapela Gentiana, která hraje mimo jiné skladby skupin Black Sabbath, Deep Purple, Helloween, Ozzy Osbourne, Rock, a v sobotu večer kapela Badys, která hraje tzv. lehký bigbít středozápadní provenience.