Policie prosí o pomoc, hledá se neznámý řidič z této nehody

 

V poslední době se to stává čím dál častěji. Dopravní nehoda s vážným zraněním a jeden nebo více jejích účastníků z místa činu ujedou. Tak jako v tomto případě v obci Davle. Policie je zatím bezradná, i proto prosí o pomoc širokou veřejnost. 

Sedmašedesátiletý řidič Škody Octavia, který mířil od Měchenic do Štěchovic, byl předjížděn blíže nezjištěným vozidlem. V tomto okamžiku se však v protisměru mělo přibližovat od obce Štěchovice další neznámé vozidlo.

Z místa nehody odjel i tento motorkář na Kladensku.

Nebezpečného způsobu předjíždění se šofér Octavie lekl, strhl řízení vpravo a přední částí svého vozu narazil do levé zadní části zaparkovaného vozidla Ford Mondeo, následně pak i do drátěného oplocení u rodinného domu a sloupu veřejného osvětlení. "Řidič předjíždějícího vozidla z místa události odjel směrem na obec Štěchovice. Šestašedesátiletá spolujezdkyně z Octavie utrpěla zranění, se kterými byla převezena k vyšetření do pražské nemocnice," potvrdil mluvčí policie Zdeněk Chalupa. Dá se říct, že dopadla ještě vlastně dobře. Jiný "výtečník" neposkyl první pomoc chodci, kterého srazil.

Davle je v poslední době celkem rušným místem. Nedávno tam vykolejil vlak.

Dopraváci nyní prověřují všechny okolnosti nehody. Hlavně se snaží zjistit její samotný průběh a co bylo její bezprostřední příčinou, aby mohli řádně posoudit případnou míru zavinění jejích účastníků. Jelikož zatím nemají tušení o totožnosti řidiče, prosí o pomoc veřejnost. Pokud máte jakkékoli informace, k dispozici je samozřejmě linka 158.