Řidičák měl dva měsíce a už skončil v příkopu

Nejspíš jel příliš rychle
 

Čím dál častěji vyjíždějí policisté k dopravním nehodám, které způsobí mladí řidiči. Karambol u Mořiny v okrese Beroun tento nepříznivý trend potvrdil. Osmnáctiletý mladík měl přitom řidičák sotva dva měsíce. A už o něj může přijít. 

Je to stále stejná písnička. Řidičům, kterým málem ještě teče mléko po bradě, konečně vydají řidičské oprávnění. Boreček si pořídí nadupanou káru (vzhledem ke svým finančním možnostem samozřejmě vypadá pokaždé jinak) a vyrazí na silnice. Nebezpečný je nejen sobě, ale i všem, se kterými se potká. Tak jako teprve nedávno dospělý šofér ve voze Ford Focus. 

Řidiči ve věku 15-30 let způsobí třicet procent ze všech nehod. Mortalita mladých lidí v silničním provozu je o 69 % vyšší než u zbytku populace.

Při průjezdu levotočivé zatáčky na pátém kilometru směrem k Mořině si zřejmě myslel, že může s autem létat. Spletl se. "Dostal smyk, najel na pravou krajnici a následně do příkopu, kde přední částí vozidla narazil do terénní nerovnosti. Z toho důvodu bylo vozidlo vymrštěno a přes střechu dopadlo zpět na kola," popsala nehodu Marcela Pučelíková z berounské policie. 

Nehodu může způsobit i kozel. Nevěříte? Tady je důkaz.

Bylo obrovským štěstím, že se ani řidiči, u něhož proběhla negativní dechová zkouška na alkohol, ani dalším třem osobám, které s ním cestovaly, nic nestalo. Pouze jedna z nich musela být převezena k vyšetření do pražské motolské nemocnice. Pučelíková upozorňuje na fakt, že dopravních nehod, kdy viníky jsou mladí nezkušení řidiči, je stále víc. 

Alarmující je také skutečnost, že mnohdy bývají pod vlivem návykových látek, převážně alkoholu, a nepřipouštějí si důsledky svého jednání. "V případě těchto řidičů upozorňujeme na nutnost přizpůsobit jízdu svým schopnostem a zbytečně neriskovat, neboť následky těchto nehod bývají fatální."