Čiko a Rondo, dva psí bráchové potřebují nový domov

Osmiletí ohaři čekají na nového pána nebo paničku
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Čiko a Rondo jsou osmiletí ohaři, kteří hledají nový domov. Panička je nechala jejich osudu v černošických lesích. Mají energie na rozdávání, proto potřebují aktivního majitele, který se jim bude věnovat.

Čiko a Rondo jsou ohaři, se kterými se život nemazlil. Původní majitelka se dostala do finanční tísně a celou situaci vyřešila tím, že se z ohařích bráchů stali bezdomovci. Podívejte se na jejich fotografie do fotogalerie.

Majitelka nechala psy volně pobíhat po lesích u Černošic

Panička Čika i Ronda se o ně naprosto přestala starat a nechala je volně pobíhat po lesích u Černošic, kde odchytla Ronda černošická městská policie. "Rondo byl nalezený 11. 11. 2014. Myslím, že to pro něho byl magický den, dostal střechu nad hlavou, jídlo a hlavně lidskou péči a lásku," vypráví majitel Domova Fauny Karel Stehlík.

"Velkým překvapením bylo, když se na stejném místě po dvou týdnech objevil další ohař. Rondův bráška Čiko," doplňuje.

Kluci putovali do útulku v Černošicích, odkud si je do péče vzal Domov Fauny, kde jsou bráchové dodnes.

Nový domov také hledá perská činčila Viktorka a její koťata. O jejím příběhu jsme vás informovali.

Kluci jsou akční, potřebují zahradu a aktivního páníčka

"Jsou to lovečtí psi, v pohybu je nic nezastaví, potřebují najít domov, kde by jim bylo dáno více péče, než jim můžeme dát my," říká Karel Stehlík. Čikovi a Rondovi je osm let, energie mají ale na rozdávání. Nejlepší by pro ně byl pobyt na zahradě a sportovní vyžití, aby se o jejich elán podělili.

Jedete na dovolenou do zahraničí se psem? Podívejte se, co všechno musíte připravit.

Oba psi jsou blázniví dobráci, na povely ale poslouchají. "Rádi bychom, aby šli do nového domova společně, ale nebyl by pro ně problém, aby šel každý k jinému majiteli," ukončuje rozhovor pan Stehlík.

Pokud máte o psí bráchy zájem, volejte na číslo 724 133 399 nebo napište na hrachov@domovfauny.cz