Tip na víkend: Milovice ožijí charitativním festivalem

V Milovicích se koná charitativní festival
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Nevíte, kam zajít o víkendu? V sobotu odstartuje v Milovicích charitativní festival na podporu Domova Mladá Milovice. Těšit se můžete na country kapely i rock-and-roll. Zakousněte něco dobrého u stánků s občerstvením a dobrovolným vstupným přispějte na postižené.

Minulý týden postavil Milovice do pozoru Votvírák, festivalovou sezonu tam otevřelo více než čtyřicet dva tisíc milovníků hudby. I tento víkend bude v Milovicích o zábavu postaráno. V sobotu 18. června od jedné hodiny odpoledne zde začne charitativní festival Žijeme tu spolu.

Oslavy pátého výročí budou probíhat v Hakenově stadionu. "Letošní jubilejní ročník chceme udělat tak trochu slavnostní," říká k programu ředitel pořádajícího Domova Mladá Miloslav Müller.

Podívejte se, kde v kraji tento týden natankujete nejvýhodněji

Návštěvníci se můžou těšit na county i na rock-and-roll 

Tento rok na pódiu nevystoupí pouze folkové, country a bluegrassové kapely. Program obohatí legenda rock-and-rollu Karel Kahovec nebo skupina GEORGE& BEATOVENS. Nebudou chybět ani každoroční stálice BG Korpus a Vážky Domova Mladá. Nově je do programu zahrnutá i irská tradiční hudba v podání kapely Isara.

Součástí akce budou stánky s občerstvením a pro malé návštěvníky je připravený dětský program.

Víte, jestli máte v obci kvalitní vodu? Přečtěte si, jak si výsledky měření zjistit.

Domov Mladá Milovice  je pokračovatelem Ústavu pro mentálně a tělesně postiženou mládež, který vznikl v roce 1962  v Kersku. Do Milovic byl přestěhován v roce 1998. V současné době poskytuje domov péči několika desítkám klientů, kteří mají různou míru postižení, u většiny z nich se jedná o kombinaci postižení tělesného a mentálního. V domově funguje denní stacionář. Mezi zdejší léčebné metody patří canisterapie aneb léčba psí láskou, hiporehabilitace nebo například muzikoterapie. 

Charitativní akce se koná na podporu domova pro postižené

Festival Žijeme tu spolu je charitativní akce, kterou pořádá Domov Mladá Milovice na podporu jeho mentálně a tělesně postižených klientů.

"Zakoupením výrobků klientů Domova Mladá a dobrovolným vstupným mohou návštěvníci stejně jako v předchozích letech přispět na rozvoj domova a obohacení života jeho obyvatel," říká tisková mluvčí Lysé nad Labem Jana Křížová.