Zoufalý muž vyskočil z okna hořícího bytu

 

Bylo to jako nějaká scéna z katastrofického filmu z hollywoodské produkce. Plameny šlehající oknem hořícího bytu a najednou člověk, který ve snaze zachránit si život se vrhá skokem na ulici ještě dřív, než na místo stačí dorazit první záchranné jednotky.   

Přesto, že to na první pohled mohlo vypadat hrůzostrašně, nakonec to bylo zřejmě to nejlepší, co mohl muž udělat. Zůstat v hořící garsonce v pražské Krči nemohl. Buď by uhořel, nebo by se udusil štiplavým kouřem. Navíc se v bytě nacházely dvě propanbutanové láhve a každou chvíli hrozil výbuch. "Hasiči je vynesli ven a následně ochlazovali. Zároveň z domu evakuovali dalších třicet osob," potvrdila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Nejčastější příčinou požáru bytu je zapnutý sporták, odložený nedopalek cigarety nebo hra dětí se zápalkami.

Ještě předtím se postarali o zmíněného muže, jehož našli při příjezdu na místo před domem na betonu. Zranění na hlavě mu silně krvácelo. Nakonec byl však naštěstí jediným zraněným a když odjížděl záchrankou do nemocnice, v pohodě komunikoval s okolím. Požár zničil velmi skromné vybavení bytu a výmalbu. Celková škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Zhruba stejnou částku pak hasiči rychlým zásahem zachránili. 

Celý objekt byl několik hodin odvětráván, poté se mohli všichni jeho obyvatelé vrátit do svých domovů. Hasiči tak měli i tentokrát dost napilno. Mnohem víc se ale zapotili před pár dny ve Vestci, kde hořel celý dům. Opět u toho byly i propanbutanové láhve, kterých se záchranáři dost obávají. Nedivíme se.