Na Dolnobřežanský slunovrat přišel i kouzelník

Americký kouzelník Damian překvapuje trikem s kartami
Zobrazit fotogalerii (21)
 

Festiválek na náměstí s Martinem Maxou, skupinou Edie Stoilow či americkým kouzelníkem Damianem. Spousta soutěží, jídla i pití, Den otevřených dveří u dobrovolných hasičů.

U rybářského týmu Dolnobřežanská bělice si soutěžící mohli vyzkoušet chytání s prutem. Ti zdatnější zvládli vyšplhat po několikametrové lezecké stěně. U dobrovolných hasičů probíhal nácvik v požárním útoku. Na cyklokrosové dráze se odehrála jízda zručnosti. Vědecká centra přišla s laserovým bludištěm. Připraven byl i nafukovací hrad, soutěže u sdružení Viqam a další testy různých dovedností. 

Soutěžily děti ve dvou věkových kategoriích, dospělí v kategorii mužů a žen, společně soutěžily rodiny. Vítězové získali například poukázky do pizzerie, na masáž, dvoukilové balení zmrzliny nebo lístky do kina. A také medaili.

Zvlášť se konala soutěž družtev, do které se přihlásili soutěžící za hasiče, Eli Beamlines, Hilase, základní školu, obecní úřad, sportovní komisi a místní vinotéku. Utkali se v kolektivní jízdě na jedněch lyžích, lezení, přetahování lanem a dalších disciplínách. Zvítězili pracovníci a příznivci vinotéky, druzí byli hasiči a na třetím místě zaměstnanci vědeckého centra Eli Beamlines.

Celým programem provázela moderátorka Markéta Majerová, která žije v Dolních Břežanech. Na pódiu se vystřídal koncert Martina Maxy, Stand Up Magic Show amerického kouzelníka Damiana a vystoupení skupiny Edie Stoilow.

V průběhu odpoledne mohli návštěvníci zavítat na Den otevřených dveří u dobrovolných hasičů. Hasiči tu ochotně vysvětlili svou činnost, podali občerstvení a obdivovat bylo možné techniku od nejmodernější až po veterána Pragu z roku 1953. Došlo i na křest sochy anděla s názvem Corpus Angelicus autora Stefana Milkova v rámci festivalu Sculptur Line.

Klíčová slova: