Na Neckyádu dorazil Babiš i s Čapím hnízdem

 

Osmý ročník radotínské Neckyády je minulostí. Praha 16 byla opět místem s největší koncentrací šílených plavidel a lehce bláznivých lidí (jen v tom dobrém, samozřejmě). Hlavním hitem byl tentokrát ministr financí Andrej Babiš.

Ještě v pátek večer to vypadalo, že se Neckyáda utopí v přívalech deště. Organizátoři však mají někde nahoře někoho, kdo má evidentně dost velký vliv. Sobotní akcičku si totiž nakonec nenechalo ujít ani sluníčko. Stejně jako několik stovek diváků se dobře bavilo. 

V USA se už přes 40 let koná závod, kterému se přezdívá Triatlon umění. Na hladině se vždy objeví plavidla inspirovaná filmy, technikou i přírodou.

Jako vždy se potvrdilo, že lidská vynalézavost téměř nezná mezí. Největším hitem byl jednoznačně vicepremiér české vlády, respektive soutěžící, který si vyrobil plavidlo na motivy Čapího hnízda a navíc si na obličej nasadil Babišovu masku. "Tohle byla pecka," usmíval se Tomáš, který si nenechal ujít start u Říčních lázní, ani cíl pod Radotínskou lávkou. Přizvukovali mu i další fanoušci neobvyklých konstrukcí, kteří se u Berounky sešli.  

Skvělou náladu podpořily i koncerty skupin Nolem a Timudej. "Lidé se skvěle bavili a o to nám šlo. Nikdo se nezranil, to je také velké plus. Už dnes se těšíme na devátý ročník," usmívala se Jana Hejrová z radotínské radnice. Nezbývá, než se k ní přidat. Jestli se i za rok sejde tolik technických géniů s tolika vynálezy, máme se opravdu na co těšit. V Radotíně jsou vůbec sportovně založeni. Co myslíte, mají tam nejlepší sportovní halu?

 

Na cykostezce z Radotína do Černošic spadl strom na cyklistu