Na Barrandově vykrádá sklepy a stále uniká! Pomůžete policii?

 

Několik desítek případů vloupání do sklepů má nejspíš na svědomí muž, na kterého je policie zatím krátká. Nejvíce ho lákají kola, pokud je ještě neprodal, doma má už slušný výběr. Ukradl jich už totiž více než třicet. Pomůžete policii při pátrání?

Všechny krádeže se staly v okolí Barrandova a styl je vždy téměř na chlup stejný. Poté, co se zloděj dostane přes vstupní dveře do domu, zamíří ihned ke sklepním kójím, kde vypáčí dveře a odcizí jedno nebo dvě jízdní kola. Na jedno z nich poté nasedne a druhé případně vede vedle sebe. "Škoda způsobená těmito krádežemi je v současné době odhadovaná na více než tři sta tisíc korun," potvrdila policejní mluvčí Iveta Martínková.

Je až s podivem, že se mu stále daří unikat. Přitom po něm pátrají kriminalisté ze čtvrtého oddělení druhého pražského policejního obvodu ve spolupráci s místními policisty již od začátku května. Několik krádeží navíc zachytily bezpečnostní kamery, které policistům poskytly podobu podezřelého muže.

Kriminalisté společně s policisty v této souvislosti provedli celou řadu opatření, kterými se mimo jiné snažili pachatele dopadnout přímo při činu. "Do současné doby se jim to však nepodařilo, a proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání," dodala Martínková. Pokud byste tedy měli jakékoli informace k muži zachycenému na fotografiích, volejte linku 158. Policie pátrá i po řidiči, který ujel z této dopravní nehody, nebo po muži, který napadl seniorku v Kladně.