Tropy, bouřky, přívalové deště i kroupy, to bude konec týdne!

Nejdříve přijdou tropy, po nich budou následovat velmi silné bouřky
 

Ve středu ještě očekáváme příjemné letní teploty, od čtvrtka budou útočit tropy! Kolik naměříme a kdy horka pominou?

Od čtvrtka budou Česko atakovat vysoké až velmi vysoké teploty. Co říká Český hydrometeorologický ústav? „Aktuálně není v platnosti výstraha na nebezpečné hydrometeorologické jevy, ale od čtvrtka 23. 6. očekáváme vysoké až velmi vysoké teploty.“

Naměříme teploty i přes třicet stupňů Celsia. To potrvá až do víkendu. Během soboty a neděle se začnou objevovat velmi silné bouřky a přívalové deště, které sérii dní s tropickými teplotami ukončí. „Vysoké teploty budou o víkendu od západu postupně ukončené přecházející studenou frontou. Ta bude místy doprovázena silnými až velmi silnými bouřkami,“ říká Český hydrometeorologický ústav.

A co dělat ve vedru? Ideálně zajít si někam k vodě. Víte, kde najdete ta nejlepší přírodní koupaliště ve Středočeském kraji? Kam na letní koupačku? Velký přehled je tady.

Jak bude?

Středa se ponese v duchu polojasné oblohy, na horách se objeví ojedinělé přeháňky. Během odpoledne oblačnost zmizí. Naměříme do 28 stupňů. Ve čtvrtek a v pátek naměříme až 36 stupňů Celsia. Už od pátečního večera se budou od západu tvořit bouřky. Během víkendu potom přejde studená fronta přes celou republiku. Očekáváme silné bouřky, přívalové deště i kroupy!