PÁTRÁNÍ: Je nebezpečný a na útěku. Pomozte jej najít!

Jan Gazdík je nebezpečný - je to narkoman a psychotik.
 

Dvacetisedmiletý muž je velmi nebezpečný. Je to psychotik a narkoman, který, než jej hospitalizovali, ohrožoval okolí nožem.

Policisté intenzivně pátrají po nebezpečném muži, který utekl z lékařského zařízení v Havlíčkově Brodě. "Muž může být nebezpečný sobě i okolí, neboť se jedná o psychoticky narušenou schizofrenní osobu, která trpí bludnými představami, a jedná se o toxikomana," uvedl tiskový mluvčí policejního prezidia David Schön s tím, že před hospitalizací se muž pohyboval v obci Lísek u Sedlčan s nožem v ruce.

Jan Gazdík je nebezpečný - je to narkoman a psychotik.

Jan Gazdík se narodil 8. srpna1988 v Benešově a trvalé bydliště má v obci Křečovice.

Je 176 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, váží 67 kilo. Má tmavě hnědé krátké vlasy, hnědé oči, v obličeji má modřiny. Při útěku měl oblečené černé tričko a tmavé tepláky, byl bez bot, jen v ponožkách a u sebe neměl doklady ani peníze.

Policisté po muži začali pátrt ihned po jeho útěku, hledali v blízkosti léčebny, na území města i v jeho okolí. Prověřili restaurační zařízení a vlaková i autobusová nádraží a zastávky a další místa, kde by se muž mohl nacházet.

Už ve středu večer přišlo první hlášení, že Gazdíka viděli u obce Kunemil běžet po louce k lesu. "Muž měl být bez košile a bot. Na místo vyjely všechny dostupné hlídky a začala pátrací akce. Té se zúčastnili policisté pořádkové i dopravní policie, policejní psovodi a také vrtulník. Vzhledem ke špatné viditelnosti byla akce ukončena krátce před půlnocí zatím s negativním výsledkem," vysvětluje policejní mluvčí Monika Pátková.

Intenzivní pátrání po muži pokračuje i ve čtvrtek. Policisté předpokládají, že se Gazdík bude pokoušet dostat do místa svého bydliště, tedy do Křečovic. "V případě, že muže poznáte, tak ihned zavolejte na linku 158 a informaci o jeho pohybu sdělte policistům," dodal Schön. Protože je muž nebezpečný, nepokoušejte se jej sami zadržet!


Už dva týdny také běží pátrání po matce dvou dětí, která záhadně zmizela na Mělnicku. Matka dvou dětí odešla z domova již 13. června, a to pouze s malou finanční hotovostí, zem se po ní slehla kolem půl třetí odpoledne.