Další koťata vyhozená v kontejneru! Co tohle dělá za lidi?

 

Tohle už je vážně moc! Nechápeme to a ani nechceme. Jak si může někdo pořídit zvíře a ve chvíli, kdy ho přestane bavit, odhodit ho jako pytel odpadků? Bohužel doslova. Další nebohá koťátka se totiž našla u kontejneru.

Je to jen pár dní, co jsme vás informovali o podobně otřesném případu, kdy někdo vyhodil deset malých koťat zamotaných v igelitových taškách. Kdo si však myslel, že je to spíš výjimka, která se stane jednou za rok, je teď vyveden z omylu. Tentokrát málem vyprchal život dvou nevinných zvířátek. 

Nebýt pozorného pejskaře, nejspíš by to s nimi opravdu dopadlo špatně. Raději ani nedomýšlejme, jak hrůzostrašná smrt by je čekala. "Poté, co muž otevřel popelnici, zjistil, že jsou v ní dvě koťata. Dopravil je do útulku pražské městské policie a předal ošetřovatelům," potvrdil mluvčí městských strážníků Jan Čihák.

Týrání zvířete může být buď přestupkem, nebo trestným činem podle § 203 Trestního zákona.

Smutný příběh s veselým koncem. V poslední době však až příliš častý. Před několika dny přišla do Útulku pro opuštěná zvířata v Dolních Měcholupech starší žena s tím, že u kontejneru v Holešovicích nalezla papírovou krabici se čtyřmi koťaty. Naštěstí i jich se ujali ošetřovatelé a o chlupaté sirotky se postarali. Co víc k tomu říct? Snad jen to, že někdy se člověk opravdu musí stydět za to, k jakému živočišnému druhu patří. Když čtete podobné příběhy, o to více si musíte vážit těch, kteří se o opuštěná zvířata starají.