Charlie živořil sám na zahradě. Najde nového pána?

Charlie živořil sám na zahrádce
Zobrazit fotogalerii (4)
 

O sedmiletého křížence labradora a staforda nejevil majitel žádný zájem. Charlie byl odkázaný na jídlo, které mu čas od času donesli cizí lidé. Na naléhání sousedů se dostal do útulku, ze kterého zatím marně vyhlíží nového pána.

Charlie je sedmiletý kříženec labradora a staforda. Původní majitel se o pejska nezajímal a nechal ho opuštěného na zanedbané zahradě.

"Charlie se k nám dostal na Mikuláše v roce 2014. Tehdy nám vyděšeně volali z jedné vesnice poblíž našeho útulku, oslavy Mikuláše šly stranou. Věděli jsme, že vyjíždíme k akutnímu případu," vypráví majitel útulku Domova Fauna.

Charlie je kříženec labradora a staforda

Charlie byl odkázaný na jídlo od kolemjdoucích

Po příjezdu na místo byli pracovníci útulku zděšení. Charlie se neměl kam schovat, podle sousedů za ním majitel dojížděl maximálně jednou do měsíce. Pejsek byl odkázaný na dobrotu lidí, kteří procházeli kolem a něco k snědku mu hodili. Zahrada, na které doslova přežíval, byla zarostlá a zaplněná věcmi, o které by se pes mohl poranit.

"Věděli jsme, že musíme jednat, i když jsme z toho mohli mít potom problémy. Vysadili jsme bránu a Charlieho odvezli k nám do útulku," doplňuje vyprávění Karel Stehlík. Majitel se později s útulkem dohodl, že si tam Charlieho nechají, starat se nechtěl.

Tropy jsou tady. Psům hrozí přehřátí organismu! Jak tomu předejít? Jaká je první pomoc?

Je to dobrák od kosti

Charlie je dobrák, má rád procházky a hlavně přítomnost lidí. S jinými psy většinou nemá problém, ale bylo by pro něho lepší, kdyby byl v novém domově sám.

Máte o Charlieho zájem nebo o něm chcete získat více informací? Volejte panu Stehlíkovi na telefonní číslo +420 724 133 399 nebo napište na e-mail hrachov@domovfauny.cz

Další koťata vyhozená do kontejneru! Přečtěte si více.