Za dobré vysvědčení odměňte děti výletem

Zobrazit fotogalerii (4)
 

Po celoročním snažení si děti rozhodně zaslouží odměnu. A protože už jistě mají hraček plný pokojíček, vypravte se s nimi raději na pořádný výlet. Máme pro vás pár tipů.

Tak a je to zase tady. Školní rok skončil a vaše ratolest nese domů vysvědčení. Možná její výsledky nejsou tak oslnivé, v jaké jste doufali. V tom případě si přečtěte náš článek o tom, jak s klidnou hlavou zvládnout špatné známky. Ale pokud to jen trošku půjde, dítě pochvalte a odměňte.

A protože má určitě hraček plný pokojíček a protože nejlépe strávený čas je ten strávený s rodinou, vemte dítě na výlet. Odměnou jej totiž motivujete, aby se příští rok snažilo alespoň tak jako letos. A kam dítě vzít? Máme pro vás pár tipů.

 

Gorilka Shinda s mládětem.

Za jedničku do zoo
Pražská zoo patří k nejkrásnějším zoologickým zahradám na světě. Pokud zde nejste pravidelnými hosty, využijte skvělé akce, kterou zoo připravila na konec školního roku. Všechny děti, které mají na vysvědčení jedničku z prvouky, přírodovědy, přírodopisu nebo biologie, budou mít ve čtvrtek 30. června vstup jen za korunu. Nezapomeňte s sebou vzít vysvědčení, aby se dítě mohlo svými výsledky prokázat. Těšit se můžete na spoustu mláďat, která se letos na jaře narodila - nevynechejte malého slona či gorily.
 

Na děti čeká malý dárek i prohlídka letiště

Exkurze na letišti Václava Havla
Další zajímavou exkurzi si pro děti s vysvědčením připravilo letiště v pražské Ruzyni. Od 11 do 14 hodin čeká na všechny děti, které se pochlubí svými školními výsledky, malý dárek, všechny potom zajímavá podívaná na starty a přistání letadel. Součástí exkurze je také návštěva u letištních hasičů na Záchranné požární stanici. Po celou dobu prohlídky vás bude provázet zkušený průvodce, který vám předá spoustu nových informací například před odletem na dovolenou. Všichni návštěvníci mají možnost seznámit se s provozem letiště přímo na odbavovací ploše, poznat různé typy letadel a z několika metrů pozorovat starty a přistání.

Léto v Mělnickém muzeu
Regionální muzeum Mělník připravilo na léto bohatý program pro své návštěvníky - zejména pro děti. 2. - 3. července mají děti s vyznamenáním na vysvědčení volný vstup do stálých expozic a do skalního obydlí ve Lhotce. Tam na ně také 19. července od 12.30 hodin čeká program Tetička Mína vypravuje.
 

Čokoláda je skvělá proti depresím. Ale nejen ona

Čokoládová mánie - Kladno
Děti, které přijdou s vysvědčením do Centralu v Kladně, si mohou ve čtvrtek od 9 hodin vyrobit vlastní čokoládu. Můžete se těšit na zábavnou čokoládovou show, při níž se dozvíte více o čokoládě, uvidíte ukázky výroby pralinek, na děti i dospělé čekají soutěže.

Prohlídky s princeznou
Na zámku Sychrov připravila správa objektu v letní sezoně zkrácené nebo přímo dětské prohlídky, které trvají kolem třiceti minut. Jde o prohlídky zámkem na motivy známé české pohádky nejen pro rodiny s dětmi. Přijďte se podívat na příběh, který se odehraje přímo v zámeckých pokojích. Rodiče s dětmi si na nádvoří vyzvedne princezna, která se skupinou absolvuje prohlídku schodišťové haly a celého východního křídla zámku. Výklad je zcela uzpůsoben dětským návštěvníkům, na závěr prohlídky se mohou děti s princeznou vyfotit.

Noc na Karlštejně můžete zažít na vlastní kůži.

Noc na Karlštejně
Muzikál Noc na Karlštejně je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších českých muzikálů. Jde o komedii o císaři Karlu IV. a jeho hradě Karlštejně, na němž podle údajného zákazu nesměly přebývat ženy. Po 45 letech se v novém originálním nastudování s písněmi Karla Svobody odehraje znovu na Purkrabském dvoře. Stane se tak při příležitosti oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. a odehráno bude jen 10 repríz vždy v pátek a sobotu večer.

Zdroj fotek:
By Lukáš Kalista - Own work, CC BY-SA 4.0